Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bilokularna cista I temperatura


Autor Poruka

Anderson

19.02.2017. 13:25

Postovani,
Nazad dva ciklusa imam izmedu blaga krvarenja( svjeza krv, ili tamnija, s iscjetkom ili bez) koja traju po desetak dana..
Otisla sam na Uzv 16.02 ( zadnja menst. 23.01) uzv je prikazao cistu na jajniku od 4,5 cm, drugi jajnik je blago policistican , nesto malo sl.tekucine u d.prostoru sve ostalo je uredu po uzv.
Prije 8 godina laparoskopski sam operirala dermoid 5 cm s tog istog jajnika. Nalaz phd je bio uredan . Jajovodi su mi neprohodni po testu koji su radili za vrijeme operacije.
Poslije sam cesto imala ciste do 3_5 cm,
takoder jednom sam imala komplikaciju ciste zitog tijela koja je izazvala unutarnje krvarenje oko jajnika.
Trebala sam ostat u bolnici, al su me vratili doma uz strogo mirivanje bez ikakve terapije, srecom tekucina je se smanjivala I cista je se isusila...

Sad me brine ova bilokularna cista, prvi put cujem za taj naziv ciste..po gin. Sam na cekanju uz savjet da se pripazim I u slucaju jacih bolova da idem na hitnu..
Ako mi mozete pojasnit sto znaci bilokularna cista.
I zadnjih tjedan dana imam temperaturu 37_37.1 uz osjecaj pothladenosti...I temperatura sama se spusti nakon mirovanja tj lezanja..
Danas mi je treci dan da pijem sumamed, pa me brine zasto je temperatura jos tu..
Krvnu sliku sam radila, nikakve upale, urin gotovo uredan s malo bakterija, leukociti 1_2 kako je I interval, jedino su eritrociti poviseni u urinu I bakterija ima malo...
Crp nisam uradila jer nisu imali reagensa

Ispricavam se na malo opseznom opisu,
Svaki savjet bi mi dobro dosao

Ivo Balenović, dr. med.

19.02.2017. 20:15

Poštovana:
Bilokularna cista jajnika cista koja sadrzi opnu (pregradu) koja je dijeli na dva dijela. Prema opisu koji ste naveli ona je dobroćudnih karakteristika tj. najvjerojatnije se radi o folikularnoj cisti ili cisti zutog tijela koje su najnormalnija pojava u zena koje imaju ovulaciju (izbacivanje jajne stanice). Spontano nestaju nakon menstruacije stoga bi preporučljivo bilo napraviti kontrolni uzv pregled neposredno iza menstruacije. Ukoliko bi cista i dalje perzistirala ili rasla preporučljivo bi bilo napraviti tumorske markere iz krvi (Ca 125, HE 4).