Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol


Autor Poruka

anamarija96

17.07.2017. 10:25

Postovanje!
U zadnje vrijeme tokom odnosa cesto imam bol,izvana,na ulazu u rodnicu.. mazem sa kremom Canesten,prode,ali opet i dode.. nekad mi se cini da malo otekne,bude crveno(nakon odnosa) i cak se ponekad ta koza guli..znaci radi se samo o vanjskom dijelu,ulaz u rodnicu..znate li o cemu je rijec?
Hvala !

Ivo Balenović, dr. med.

18.07.2017. 21:45

Poštovana, prema navedenom radi se o dispareuniji (bol u predjelu spolnih organa žene za vrijeme ili nakon spolnog odnosa). Dispareunija je najčešći disfunkcijski poremećaj koji može biti uzrokovan psihičkim poremećajima i organskim bolestima. Uzroci mogu biti vulvovaginitisi (upale), alergijski ili nadražujući vulvovaginitis zbog preosjetljivosti na različite tvari koje se upotrebljavaju za održavanje higijene. Uzrok može biti i nedovoljna vlažnost koja se liječi primjenom lubrikanata. Vulvo vaginalna atrofija zbog manjka estrogena (u dojilja i u menopauzi) koja se liječi lokalnom primjenom estrogena. Infekcije su čest uzrok ali se i najuspješnije liječe. Psihički uzroci se liječe dugotrajno i interdisciplinarno.

anamarija96

19.07.2017. 19:40

Hvala na odgovoru..sad sam zabrinuta..sto mi mozete preporuciti da ucinim po tom pitanju? Sto raditi,a sto NE raditi?
Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

20.07.2017. 12:10

Posjetite liječnika da se ustanovi točan uzrok vašim problemima i tada će se moći izliječiti.