Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol sa leve strane


Autor Poruka

Silajn

03.07.2014. 10:40

Poštovani, ovo mi je druga trudnoća, imam zdravo dvogodisnje dete. Sada sam trudna 25 nedelja i do sada je trudnoća protekla uredno, radjena amniocenteza zbog godina (38), uredan PAPA test i do pre nekoliko dana sam dojila starije dete. Po povratku sa letovanja pre pet dana počelo je ziganje i probadanje sa leve strane, sasvim nisko ka preponi, ali je bilo podnosljivo. Juče su bolovi postali jaki kao i jak pritisak na bešiku. Bol se smanjuje prilikom ležanja na tom boku, a pojačava kad hodam i kad se saginjem, a postaje nepodnošljiva prilikom vožnje (žiganje se spušta u nogu). Krvna slika je uredna, u urinu nisu pronadjene bakterije, ali je bilo dosta eritrocita. Uradjen UZ abdomena, sve uredno osim što su u oba bubrega prisutni mikroliti. Jedina terapija je da pijem vece količine vode i čaja od brusnice. Do sada mi nikad bubrezi i pesak nisu pravili probleme, ali sam nekoliko puta imala upale jajnika i uvek je bio taj levi jajnik u pitanju.
Kad mi je dr radila ultrazvuk pitala sam je da li je jajnik u redu, a ona mi je rekla da ga ne vidi zbog bebe. Molim za Vaše mišljenje, da li su navedene tegobe moguće od peska u bubrezima ili smatrate da je potrebno da uradim još neke pretrage?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 23:50

Vjerovatno je stanje povezano s konkrementima u mokraćnom sustavu.
Svakako bi dobro napraviti KKS, CRP, cervikalne briseve i UZV folikulometriju.