Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u trudnoći


Autor Poruka

mateja_20

29.12.2007. 02:25

Trudna sam nešto manje od 38 tjedana i izračunat mi je termin poroda 14.01. Ovo mi je prva trudnoća,bez ijednog pobačaja. U posljednjih nekoliko tjedana osjećam bolove u trbuhu koje bih protumačila više kao grčeve. Posljednji tjedan intenzitet bolova se znatno povećao i proširio na bubrege. Bol se javlja uglavnom navečer. Objašnjeno mi je da bih takvu vrstu boli trebala osjećati kada se pojave prvi trudovi,a kako onda razlikovati trudove od grčeva u trbuhu i presijecanja u bubrezima???!!
Na zadnjem pregledu koji je bio jučer ginekologinja me pitala imam li trudove na što sam joj odgovorila ovo prethodno napisano. Upravo me je to njeno pitanje još više zabrinulo i navelo na razmišljanje; što ako ne prepoznam trudove i ne reagiram na vrijeme?! Imam dosta velik prag boli pa me strah da bi se upravo to moglo dogoditi.
Može li žena imati trudove a da to ne osjeća?
Otvorena sam za prst i dijete je okrenuto glavicom prema dolje te je teško oko 3000g.

Unaprijed hvala!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

23.01.2008. 14:10

Poštovana,
trudovi su periodične kontrakcije maternice koje služe za otvaranje cervikalnog kanala i protiskivanje djeteta kroz prodni kanal. Iako ne sumnjam da imate visok prag boli, nekako sam uvjeren da ćete prave trudove, znati prepoznati.