Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


candida


Autor Poruka

katey

21.01.2008. 14:25

Dobar dan, trebala bih savjet vezano uz candidu.

Liječila sam je uz pomoć vaginaleta nakon što je pretragom utvrđeno da se nalazi u organizmu, doktorica mi je rekla da ponovno dođem kroz 6 mjeseci na kontrolu. Međutim, ja i dalje osjećam simptome poput peckanja, svrbež ne osjećam. Što da učinim?

Hvala

Miro Šimun Alebić, dr. med.

23.01.2008. 13:55

Poštovana,
ti su simptomi prisutni kod brojnih stanja koja pogađaju donji dio genitalnog trakta. Ako je riječ o gljivičnoj infekciji koja je duže vrijeme prisutna preporučio bih peroralni pripravak protiv gljivica ( tabletu/kapsulu), uzimanje vaginalnog probiotika kroz duže vrijeme te promjenu nekih životnih navika za koje se zna da pogoduju recidiviranju (povratku) infekcije gljivicama.

katey

23.01.2008. 17:40

Dr. Alebić, hvala vam na Vašem odgovoru. Svjesna sam da je kada je u pitanju candida potrebna promjena životnih navika i uistinu se trudim živjeti zdravo. Zamolila bih vas ako biste mi mogli preporučiti koji bi od lijekova bio najbolji budući u ljekarnama ima uistinu velik popis lijekova za liječenje te gljivične infekcije. Unaprijed hvala.