Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolan papatest


Autor Poruka

Silvija

24.05.2006. 14:14

Poštovani,

kad mi je na prvom pregledu ginekolog htio uzeti papa nalaz odustao je jer me je jako bolilo. Dalje sam išla na bris koji me je također jako bolio i krvarila sam. Pitala sam ginekologa zašto me tako jako boli on je rekao da još nisam rodila i da sam sužena. Sada sam ponovno išla na bris i opet me je kočilo od bolova i krvarila sam. Bol mi zadaje štapić za uzimanje obriska, kao da me netko iglom bode. Ginekolog je rekao da me to ne bi trebalo tako boljet. Što bi mogao biti uzrok, jer objašnjenje od ginekologa nisam dobila.
Zahvaljujem na odgovoru!

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

01.06.2006. 11:49

Upalna stanja u rodnici i vratu maternice mogu rezultirati osjećajem boli kod uzimanja uzorka uza PAPA test. Ostali razlozi su konstitucijski - nekom je taj pregled manje, a nekom više bolan, neko ima manji, anieko veći prag boli itd. Kod pregleda je važna i međusobna suradnja liječnika i pacijenta u cilju što bolje relaksacije pacijentice tijekom pregleda što umanjuje šansu da pregled bude neugodan.