Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaše mišljenje?


Autor Poruka

lila

24.05.2006. 13:01

Poštovani,

uskoro ću navršiti 45 godina. U braku sam 20 g. Imala sam jednu, na žalost, vanmateričnu trudnoću 1992 g. Nakon toga, sticajem okolnosti (rata, karijere . .) nisam se uopće bavila tim problemom. Sada, s jedne strane, suprug (dvije godine stariji od mene) i ja razmišljamo da eventualno pokušamo nešto, vjerojatno IVF ako je moguće, a s druge strane bojmo se, suprug pogotovo, kako je ipak prekasno i prerizično. Znam kako bi najprije trebalo uopće utvrditi hormonalni status kako bi se vidilo ima li se uopće o čemu razgovarati. Inače, ciklus mi je cijelo vrijeme uredan, na 26-27 dana.
Lijepo Vas molim Vaše mišljenje? Što biste nam preporučili? Također Vas molim za mišljenje gdje se eventualno obratiti? Znam da je možda pomalo nezgodno za Vas preporučiti nekoga vani, a svejedno pitam. Mi smo razmišljali o Sloveniji ili Austriji radije nego u Zagrebu s obzirom da bismo sigurni bili "neuobičajeni" i time kompliciraniji slučaj, uz svo poštovanje ljudima koji to ovdje rade.
Hvala, lijep pozdav

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

01.06.2006. 11:56

Svatko tko bude s Vama razgovarao mora Vam reći da je vjerojatnost ostvarivanja trudnoće mala, objasniti rizike od kromosomopatija za Vašu dob, kao i rizike koji prate trudnoću u Vašoj dobi. Što se drugog dijela pitanja tiče, sve klinike koje se bave neplodnošću ističu približno iste rezultate i kod nas i vani pa odluku prepuštam vama. "Neuobičajenost" Vas ne treba zabrinjavati.