Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolest ili trudnoca?


Autor Poruka

Raabta

23.12.2016. 12:40

Postovani doktore,

Trazim drugo misljenje za situaciju.

Trebala sam dobiti oko 25.11. Ali je dosla 6.12. I bila je nimalo bolna, sto je u mom slucaju iznimka. I bila je slabija, trajala 5 dana.
Partner i ja koristimo metodu prekinutog snosaja. Prije izostanka pocele su mi jake mucnine i vrtoglavice. Isla sam kod kucnog doktora koji mi je pregledao krv, mokracu i palpirao cijeli abdomen. Sve je bilo u savrsenom redu.
Kod ginekologa sam bila odmah po prestanku menstruacije, ali mi nije napravio uzv vec samo bris na bakterije i gljivice koji je takodjer bio uredan. Nekoliko dana nakon pregleda uz povracanje i mucninu udruzili su se bolovi u donjem dijelu stomaka. No te "bolove" ne mogu tako nazvati jer nije bilo bolno, vec kao neko stezanje, rastezanje i slabi grcevi, pogotovo okodesnog jajnika. Bol se siri u kukove pa duz noge. Pri duzem hodanju ili penjanju na stepenice osjetila bih to intenzivnije. Jednu subotu je bilo dosta jako, i otisla sam na hitnu. Doktor me tamo pregledao, ponovno palpacija, vjezbice i pri nijednom pokretu nisam imala bolove pa je iskljucio mogucnost upale crijeva ili slicno te mi rekao da se javim svom ginekologu. To sam i ucinila. Ginekolog je rekao da je sve u redu, testirao me na klamidiju, negativno, laboratorijski bris na bakterije, negativan. Kaze problem je u crijevima. Stolica je uredna, ali sam puna zraka.
Prije tjedan dana su me uzasno pocele boljeti grudi. Inace niti u pmsa pogotovo u ovulaciji, nemam bolne grudi. Ako i da nekad, nije ovoliko jaka bol. Imam osjecaj da gore iznutra, bradavice su preosjetljive i bol traje vec vise od 5 dana. Sljedecu menstruaciju bih trebala dobiti oko 6.1.
Cijela situacija nejasna, niti ginekolog, niti doktor opce prakse, a ni na hitnoj, ne znaju sto je. Mucnine su se smanjile na samo ujutro i navece ( prije je bilo preko cijeloga dana), a ti "bolovi" dolje takodjer manji, no dolaze u intervalima.
Danas sam napravila test ponovno. Negativan. Na testu koji treba pokazati 2 vodoravne linije u slucaju trudnoce, pojavila mi se negativna linija i okomita linija na nju, koju prepisujem "mrljama".
Oko 20.11. Sam imala odnos s deckom gdje je snosaj prekinut stvarno na knap.
Inace koristila sam 6mj tablete za kontracepciju zbog folikula na jajnicima, ali sam takodjer prestala uzimanje oko lipnja ove godine. Nakon toga su menstruacije dolazile malo kasnije. Bolove u jajnicima sam imala samo kad sam imala cistu, koja je trajala jedan ciklus i pukla odmah sa sljedecom menstruacijom, te kad sam imala upalu u mokracnom sustavu udruzenu s bakterijskom vaginozom.
Situacija me pomalo zabrinjava buduci da nista ne prolazi, a grudi bole sve jace. Navece kad legnem ne mogu se nikako namjestiti od njih i bolova u donjem dijelu ledja. Emocije su mi u uzasnom kaosu, 5 minuta placem bezveze pa se za 5 minutarazbjesnim. Kada sam zatrazila ginekologa da provjeri hormone, rekaoje da nema potrebe jer je terapija s kontraceptivima jos tada uklonila folikule.
Je li moguca trudnoca ili je pms zapoceo mnogoranije udruzen sa tko zna cime.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.12.2016. 18:05

Ako ovaj ciklus niste bila spolno aktivna ne radi se o trudnoći. Svakako napravite UZV ginekološki da se ustvdi da nema upale jajnika, ciste ili sl.