Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolna ovulacija?


Autor Poruka

kismo

01.06.2018. 15:40

Poštovani,

Imam 44 godine. Unazad 10 dana osjećam bol u donjem desnom dijelu trbuha.
Bila sam na pregledu kod ginekologa 24.5. u utvrđeno je desni jajnik uredne veličine s funkcionalnom cistom 20 mm. Dr veli da ne zna da li je ovulacija već nastupila ili će tek nastupiti. Prvi dan zadnje menstruacije je bio 10.5. Ciklusi nisu baš redoviti ( od 28 do 40 dana).
Znam imati bolne ovulacije i na kontrolama bi se vidjela slobodna tekućina u zdjelici Da li je moguće da me još boli od ovulacije. Inače sam imala dva carska reza, mjehur mi je spušten..
Zbog straha od apendicitisa bila sam i kod kirurga prije tjedan dana. On kaže da ne bi bio apendicitis. Krvnu sliku sam radila 3-4 puta. U Hitnoj mi je CRP bio 10, ali se nisu na to obazirali. Leukociti su mi u dva vađenja bili nešto viši (10-12), zadnje vađenje od prekjucer uredan nalaz.

LP

Ivo Balenović, dr. med.

02.06.2018. 19:30

Poštovana, bol od ovulacije može biti različitog intenziteta i trajanja. Prilikom ovulacije dolazi do krvarenja u šupljinu (cistu) na jajniku iz koje je izbačena jajna stanica, pa ukoliko je to krvarenje jače, bolovi mogu biti dosta intenzivni. Iznimno rijetko krvarenje može biti toliko da se mora rješavati kirurškim putem.