Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolne grudi?


Autor Poruka

oglas.ivana

13.10.2010. 01:26

večer!

imam 23 godine.
grudi me bole nekoliko dana prije menstruacije, kada dobijem, bol prođe.
Ovaj mjesec mi je menstruacija završila prije tjedan dana, no grudi me još uvijek bole(osjetljive su) i imam osjećaj kao da su nabrekle.
Koji je mogući razlog tome?
imam male grudi. da li je moguće da rastu nakon 20.-e godine?
ne pijem nikakve kontracepcijske tablete.

unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.10.2010. 12:55

Poštovana, žlijezdano tkivo dojke je hormonski aktivno i reagira na Vaše hormone svakodnevno i tijekom cijelog mjeseca.Pogotovo u drugom dijelu ciklusa i pred menstruaciju kao rezultat djelovanja progesterona dojke postanu punije i bolnije. To se može nastaviti i nakon menstruacije.
Mislim da se ne morate brinuti.

tanja-1987

13.02.2012. 12:25

Poštovani doktore,
grudi me pocinju bolit vec 17. dan ciklusa. Negdje sam procitala da je to zbog povecanja progesterona..Da li je to znak da je ovulacija prosla?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.02.2012. 14:05

Poštovana, točno ste sve naveli.

kbgdts

31.01.2016. 22:05

Postovani doktore, obicno imam bolne grudi pred menstruaciju i ta bol se obicno javlja 5,6 dana prije krvarenja i prodju sa krajem menstruacije. Ovog mjeseca, naime, grudi su me pocele boljeti nesto ranije, rekla bih pred kraj ovulacije. Nisam primijetila nikakvu vidljivu promjenu na njima, sem da djeluju malo napeto. Uradila sam samopregled i nisam napipala nikakvu kvrzicu, sem da su mi dojke tvrdje unutra. Trebala bih dobiti za nekih 8 dana, pa me zanima da li da idem kod doktora ili da pricekam menstruaciju. Takodje osjecam bol u predjelu pazuha i to sam provjerila, i opet nisam nista uspjela da ispalpiram. Ponekad mi blago trni ruka. Bol nije lokalizovana na samo jednu dojku ili odredjeno mjesto u dojci, vec bole obje na dodir. Molila bih vas za savjet, sta trebam preduzeti? Oprostite na mozda prostom nacinu izrazavanja, ali ne znam kako da objasnim drugacije. Hvala vam unaprijed na vasem vremenu i odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2016. 19:35

Za sada ne poduzimajte ništa. Savjetujem pregled dojke nakon završene menstruacije ev i uzv dojke.