Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Haemophlius Influenzae vulve kod 2-godišnje djevojčice


Autor Poruka

upitnik111

31.01.2016. 22:05

Poštovani dr. Šakoranja,

djevojčici od 2 godine prije tjedan dana rađen je bris vulve i nađena je bakterija Haemophilus Influenzae (ništa drugo na nalazu ne piše, niti koja vrsta niti koja količina bakterija). Navodno se to spustilo iz nosa, s obzirom da se radi o jasličkom dijetetu koje je prije 5 mjeseci krenulo u jaslice. Na nalazu je označeno da jedino antibiotik Ceftibuten može doći u obzir kao terapija. Jedini simptom je žućkasti iscjedak iz vulve koji traje sad već 2 tjedna, bez ikakvog crvenila i svrbeža. Pedijatar je preporučio ne liječiti antibiotikom zbog njegove agresivnosti već nas je uputio da koristimo probiotik Pro Bios Waya LGG, lagano tuširanje bez sapuna. Nabavili smo i prirodne Acidosalus vaginalete od MainaLaba kojima mažemo vanjski dio vulve već tjedan dana. Čini mi se da se iscjedak smanjio od kad mažemo tim vaginaletama, no danas nisam bila u prilici mazati i sada navečer se na gaćicama opet vidjelo dosta iscjetka.

Zanima me koliko dugo se može tolerirati iscjedak, te kada bi trebalo ipak započeti terapiju antibiotikom?

Također me zanima postoji li mogućnost da se iscjedak smanjio od mazanja vaginaletama, te mogu li one nakon određenog korištenja ukloniti bakteriju kako nebi morali posezati za antibiotikom (s obzirom da je prije malo više od mjesec dana popila antibiotik radi upale uha)?


Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

S poštovanjem,

Zabrinuta mama

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2016. 19:35

Prema opisanom i s obzirom na perzistirajući iscjedak sugeriram ipak terapiju ceftibutenom.