Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi i grčevi


Autor Poruka

Marijabic86

16.02.2021. 16:35

Pozdrav.
Ovako.. imam 22 godine, dijagnosticirani su mi policistični jajnici i nikakvo liječenje, doktor je savjetovao manje stresa i to je to. Redovite su mi menstruacije, no nikad mi nisu točne u dan.. variraju mi otkako sam prvi put dobila, recimo 5 do 10 dana prije ili kasnije od nekog očekivanog točnog datuma kad bih trebala dobiti.
Ovaj mjesec sam dobila 11.2. i trajalo mi je 5 dana kao i uvijek, dakle do jučer, 15.2. inače kad dobijem imam prvi dan grčeve i blage bolove, međutim ovaj mjesec su ti bolovi trajali prva tri dana, što mi se nikad nije dogodilo. Ništa nepodnošljivo, no čim neka fizička aktivnost bude veća, odmah me počne boliti donji dio stomaka.. 3. Dan menstruacije sam bila u velikoj žurbi nekoliko sati i uhvatila me čak i mučnina i slabost uz te bolove. No menstruacija je bila normalna, jučer mi je završila. Ono što me zabrinjava je činjenica da me danas, 16.2., odjednom dok sam ležala probola bol u utrobi negdje točno iznad predjela stidne kosti.. bol se smirila, ali cijelo vrijeme osjetim i dalje neku neugodu u tom dijelu i povremeno opet bol npr. kada promjenim položaj dok ležim, u određenim položajima me više boli. Također, točno po završetku mokrenja se bol pojača i 20ak sekundi bude baš intenzivna, a onda se opet smiri. Cijelo vrijeme osjetim i neki osjećaj kao kada crijeva rade i onako krule, ali u tom području iznad stidne kosti. Nikad nisam takav osjećaj imala. Primjetila sam i pojačan iscjedak, bijelkast i vodenast.
Mislim da problem nije urološkog tipa jer ne moram ni npr mokriti često nit išta karakteristično za upalu mjehura, a i bol se pojavila odjednom, bez postupnog pogoršanja.
Ne znam možete li na temelju ovoga otprilike znati o čemu se može raditi? Bila bih vam zahvalna.

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2021. 10:05

Poštovana, savjetujem pregled i obradu. Potrebno je uraditi labaratorijsku analizu i analizu urina (možda su kamenci), te uzv pregled.