Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi u trudnoci


Autor Poruka

ivana

13.02.2002. 15:34

Stovana doktorice,
imam 31 godinu i u 11 tj. sam prve trudnoce, te sam vec bila na dva pregleda. Osjecam se dobro osim sto po nekoliko puta dnevno osjetim laganu bol (vise kao nekakvu "tezinu"blunk u podrucju nesto ispod pupka i/ili u podrucju lijevog jajnika. Moji nalazi su uredni (papa, bris, krv), ginekolog me uvjerava da je to sve u redu, ali ja sam nekako nemirna.. Molim Vase misljenje. Da li bi trebala napraviti neki dodatni pregled?
Hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

18.02.2002. 13:50

Poštovana,
Morate biti svjesni da je trudnoća drugo stanje vašeg organizma kada se i organi u maloj zdjelici morfološki i funkcionalno pod utjecajem hormona trudnoće prilagođavaju na novonastalu situaciju, stoga su blaži bolovi ili osjećaj težine normalni. Ako se jave bilo kakva druga odstupanja od simptoma koje ste naveli ili njihovo intenziviranje javite se nadležnom ginekologu.

zp

14.09.2011. 16:00

postovani,

u 14 sam tj trudnoce, za sad je sve bilo uredno s bebom, jedino sam ja koristila vaginalete, jer mi je nalaz ukazivao na infekciju, radila sam uk i nalaz je bio : vise vrsta bakterija, u kolicini 10 na 4, ginekolog mi je prosli pon rekao da cu trebati ponoviti uk, al mi nije jos dao uputnicu (pisem to jer neznam ima li veze ili ne, pa ako nema zanemarite ) ..

brine me sljedece
1) : danas ujuttro sam se probudila sa bolovima u ledima, laganim, nakon sto sam se malo poigrala sa kcerkom, osjetila sam malo jacu bol, koja se premjesti na desni kraj leda, tocnije izmedu trtice i donjeg djela leda, prema kuku, i jos me drzi, dok lezim manje, teze sjedim jer me probada, vise kao da me " zastekalo " a kad kad se malo prosiri na donji dio trbuha, al lagano, .. pa me zanima trebam li se brinuti zbog toga ili ???
2) zivciram se, i to strasno, samo bi se svadala, plakala i sve me smeta , svi me opominju aL ne mogu si pomoci, stalno sam zivcana , cak i ne mogu spavati vec nekoliko noci, pa sam toliko umorna po danu da sam opet sve jace zivcana, jel to normalno i kako da si pomognem ???

PUNOO PUNOO HVALA !!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.09.2011. 01:25

Poštovana, mislim da se radi o infekciji u mokraćnom sustavu. Savjetujem također da se ponovi urinokultura.
Uz to uputno bi Vam bilo napraviti cervikalne briseve, DKS, KKS, te CRP. Da se isključi možebitna jača infekcija ginekološkog sustava.

rema1

10.12.2013. 13:15

Poštovani doktore,

Molim Vas da mi odgovorite jel normalno da u prvoj trudnoci imam od pocetka bolove u trbuhu i oko trbuha? Sada sam u 16 tt i neki dan se nisam mogla pomaknuti par minuta od bolova, boljela su me rebra sa oba dvije strane, zdjelica, prepone, bubrezi, slezena.. zavrsila sam na hitnoj i rekli su mi da je to normalno, da se sirim i da se organi pomicu, moj ginekolog takodjer kaze da je sve uredu ali ja konstantno imam bolove, ponekad se probudim usred noci i ne mogu se okrenuti na drugu stranu! Prije trudnoce sam imala 60 kg na visinu od 175 cm pa jel moguce da zbog toga osjecam bolove vise nego neke deblje cure? Ne znam sto da radim, ne mogu stalno ici kod doktora a ne mogu ni trpiti bol?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2013. 21:55

Ako ste bili na pregledu i ako je kolega rekao da je sve u redu ne trebate sumnjati u to.
Osobno bih napravio krvni sliku, urin, crp i briseve da se isključi infekcija kao uzrok boli.

rema1

11.12.2013. 11:45

Uredu, hvala Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2013. 14:50

Molim.