Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bris cerviksa


Autor Poruka

Anja

19.07.2002. 08:44

Poštovana dr.Kupešić,

zahvaljujem na Vašem odgovoru no moram reći da sam malo zbunjena jer vi spominjete da ponovim nakon mj.dana analizu urinokulture, a meni su entercoccus faecalis i Klebsiella pneumoniae pronađeni u brisu cervixa.

Da li su ove bakterije jako opasne za bebu i kada se nalaze u brisu cervixa?
Svi nalazi pa i urinokultura prije mjesec i pol bili su uredni, redovno pijem puno tekućine i nije mi jasno kako su se te bakterije pojavile ?
Da li Nolicin koji vi spominjete šteti bebi ??

Zahvaljujem na odgovorima

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.07.2002. 18:14

Poštovana,
Osim cervikalnih briseva, posebno u trudnice treba uvijek i paralelno raditi analizu urina, te urinokulturu s antibiogramom, jer se radi anatomskih osobitosti i bliske veze između genitalne regije i urinarnog trakta bakterije mogu prenijeti iz mokraćnog mjehura u područje rodnice i cerviksa, ako i obratno. To je djelomičan odgovor na Vaše pitanje: bakterije su mogle doći iz urinarnog trakta, crijeva, lokalnim limfogenim širenjem, spolnim odnosom, unošenjem izvana i dr.
Nolicin je uroantiseptik i nema nepoželjan učinak na razvoj ploda.

13.11.2014. 23:35

Poštovani doktore,

Trenutno sam trudna 4,5 mjeseca i u početku trudnoće sam mirovala zbog hematoma, koji je na svu sreću nestao. Na posljednjoj kontroli mi je ginekolog radio briseve cervixa i danas sam podigla nalaze, sa kojima idem na kontrolu za 15 dana. S obzirom da ne mogu čekati toliko za očitavanje, molila bih Vas da mi kazete sta znaci rezultat pretrage.

Dobila sam tri nalaza, na prvom Mycoplasma hominis negativan, Ureaplasma spp negativan, na drugom Chlamydia trachomatis negativan, a na trećem koji ne razumijem Saprofitna flora, gljive nisu izolovane.


Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.11.2014. 10:45

Uredni nalazi. Terapija nije potrebna.