Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


candida u trudnoći


Autor Poruka

Maša

26.04.2006. 20:01

Poštovani,
trudnica sam, 32. tjedan. Već više od 2 mj. imam učestale gljivične infekcije. Doktor kaže da je to candida i uporno mi prepisuje vaginalete Geonistin. Međutim, čim prestanem s terapijom od 6 dana, nakon 2-3 dana ponovo isti simptomi: natečenost, crvenilo, svrbež, iscjedak. To je već uistinu postalo neizdrživo i bojim se da bih mogla tako sve do poroda.
Pokušala sam i sa anticandida dijetom, ali budući da prema njoj ne smijem konzumirati ni voće (zbog šećera), kruh (preporučuje se jedino raženi u malim količinama), mliječne proizvode i mnogo drugih namirnica, nije mi se baš jednostavno svega toga pridržavati (beba traži blunk). Slatko izbjegavam u širokom luku.
Što bih mogla poduzeti da riješim taj problem? Da li smijem uzimati Canesten vaginalete? I na kraju, može li ova gljivična infekcija izazvati prijevremeni porod?
Oprostite na dužini posta, ali uistinu bih bila jako zahvalna za bilo kakav savjet.
Unaprijed hvala!

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

28.04.2006. 10:58

Poštovana,
lijek koji ste naveli koristi se kod infekcija rodnice Candidom i moguće ga je primjeniti u trudnoći. Ukoliko simptomi perzistiraju, a u ovisnosti o kliničkom nalazu, može biti potrebna i daljnja obrada.