Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cerviks početnog Y oblika


Autor Poruka

miljan

12.11.2016. 19:20

Poštovani doktore,

trudna sam 22+6, ovo mi je treća trudnoća s time da sam u veljači imala spontani pobačaj u 7. tjednu nakon čega sam dva put bila na kiretaži. Na zadnjem pregledu prije tjedan dana mi je ginekolog rekao da sam se počela malo otvarati, nalaz je sljedeći: cerviks 1 članak, uloživ za vršak prsta, FM+, KČS+, FHR 144/min, posteljica straga, primjereno plodne vode, Cx 3,91 cm, početnog Y oblika. Od lijekova pijem duphaston 2x1 i ginekolog mi je preporučio mirovanje, bez dizanja predmeta težih od 3 kg, bez naprezanja uz lagane šetnje. Kontrola mi je za 4 tjedna, nikakvih tegoba nemam. Javljam Vam se jer me zanima Vaše mišljenje oko mog nalaza - moj ginekolog mi nije djelovao zabrinjavajuće pa me zanima Vaš stav da li je ovo alarmantno stanje i da li je dugo 4 tjedna za sljedeću kontrolu?

Unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.11.2016. 22:35

Nalaz je još zadovoljavajući, i cerviks održan. Nije dobro što je takvog oblika. Slažem se s mišljenjem vašeg liječnika, no ja bih vas pregledao za 3 tj . i napravio obradu u smislu isključivanja infekcije. Ostalo je u redu.