Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ciklus


Autor Poruka

LOLA

28.06.2006. 12:17

cijenjeni,

imam slijedeci problem. imam 22 godine. imam odnose. medjutim desava mi se da mi izostane ciklus i do 4 mjeseca. radila sam kolposkopiju, ultrazvuk, i rezultati nalaza su ok. ginekoloski pregled je normalan. u razmaku od 10 dana dva puta sam radila ultrazvuk po nalogu ljecnika ginekologa i tada mi je receno da se na ultrazvuku vidi kao da sam imala ciklus . dobila sam tablete koje su nakon 4-5 dana izazvale ciklus-krvarenje koji je nakon toga trajao 7 dana.
da li mi mozete reci sta da radim i da li mogu da imam problema prilikom zaceca tj. da li necu moci ostati u drugome stanju ako su ovi odnosi toliko neredovni. da li mogu imati problema kod zaceca i sta da radim kako bi se ovi ciklusi javljali redovno.

pozdrav
Lola

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

04.07.2006. 13:30

Poštovana,
nepravilnosti menstruacijskog ciklusa su jedan od najčešćih prblema u ginekološkoj praksi. Da bi se moglo liječiti uzrok koji je do nepravilnosti doveo potrebno je postaviti dijagnozu, a potom liječiti uzrok ili njegove posljedice i eventualno se upustiti u prognozu koja je u svakom slučaju individualna. U Vašem slučaju, osim navedenog, predložio bih da se napravi hormonalni status da bi se došlo korak bliže uzroko koji do ovakvih nepravilnosti dovodi.