Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cin i trudnoća


Autor Poruka

Ema

10.05.2006. 21:18

Poštovani,

suprug i ja odlučili smo da je vrijeme za dijete te sam otišla na pregled liječniku koji mi je ustanovio CIN2 i propisao Klimicin kremu i Geonistin vaginalete i napomenuo da su spolni odnosi mogući isključivo uz kondom slijedeća 3 mjeseca.
Budući da se nakon 3 mjeseca PAPA testom ponovio CIN2, liječnik je propisao betadine i albothyl vaginalete, ali znajući da želimo dijete rekao je da uz ove lijekove možemo raditi na djetetu.

Zanima me kako je moguće da uz istu dijagnozu - CIN 2 - prva 3 mjeseca nisam smjela ostati trudna, a druga 3 jesam ? Koji je Vaš stav ?
Unaprijed zahvalna.

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

15.05.2006. 14:18

Kondomom zaštićen odnos savjetovan na prvom pregledu nije savjetovan radi "straha" od moguće trudnoće nego da Vas se zaštiti od reinfekcije tijekom spolnog odnosa. Osobno bih kompletirao obradu (tipizacija HPV, ev. kolposkopija i biopsija) i odlučio prema nalazima.