Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


čudan osjećaj u rodnici


Autor Poruka

Lunaluna

28.04.2015. 22:00

Poštovani doktore, molila bih Vas za odgovor. Naime nakon zadnjeg spolnog odnosa otprije dva mjeseca, u rodnici sam osjetila kao da mi je cijela iznutra nateknuta, tvrda i kvrgava, toliko da sam jedva mogla staviti prst unutra. To me jako zabrinulo, pa sam otišla na pregled gdje mi je ginekolog rekao da su to mišići i maternica, ali znam razlikovati grlić maternice od ovoga što sam napipala. Začudilo me, jer nikada prije ništa slično tome nisam osjetila. I dalje me to muči, pokušala sam istražiti o tome na internetu no ništa nisam našla. Zato se sada Vama obraćam u nadi da ćete mi dati neki odgovor što bi to moglo biti. Da li to ikakve veze ima sa spolnim odnosom? Ako i jesu samo mišići, zbog čega dođe da tako, ajmo reć, "hipertrofiraju"? Ponekad to splasne i pri opipavanju ništa ne osjetim, a nekada je ta otečenost i tvrdoća vrlo izražena.

Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2015. 00:10

Ako ste bili na pregledu složio bih se s mišljenjem vašeg ginekologa. Otok rodnice često je povezan s upalom ili isti nastupi nakon odnosa.