Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uloživost cerviksa


Autor Poruka

bubi5

28.06.2010. 12:20

Poštovani,

Trudna sam 32 tjedna, već imam jedno dijete. Na pregledu mi je dr napisao: cerviks održan, uloživ za vrh prsta. Rekao mi je da je sve u redu.
Tek nakon pregleda sam vidjela što je napisao pa me zanima što znači 'uloživ za vrh prsta', je li to u redu?
Da li trebam mirovati? Trudnoća za sada uredno protječe.

Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2010. 22:30

Poštovana, predlažem Vam da još malo mirujete, do 34.tjedna. S obzirom da ste jednom rodili nalaz je skroz pa normalan.
Ja bih Vam uradio mikrobiološku obradu cerviksa, CRP iz krvi, evenutalno urinokulturu. Ukoliko su parametri koji dokazuju eventualnu infekciju zadovoljavajući predložio bih Vam pregled kroz 2 tjedna.
Važno je svakako da nemate nikakvih subjektivnih smetnji , tipa bolove u donjem trbuhu, kontrakcije, pritisak u donjem abdomenu.
Pozdrav.

pikulapikulić

25.12.2011. 18:35

Poštovani!

Zanima me jedna sitnica koju sam zaboravila pitati svoju ginekologicu, koja je sada na godišnjem, na zadnjem pregledu jer se žena mučila da utvrdi spol, pošto se beba spigala kompletna i sakrila. Ovako u 27. tjednu trudnoće sam. prije mjesec dana imala sam malo jače kontrakcije bolne, zbog čega sam odležala 3 dana u bolnici i dobila infuziju glukoze i natrija kao da sam malo dehidrirala i same su prestale i više se ne pojavljuju. tu i tamo po par kroz dan, kratkih i bezbolnih. zatvorena sam, beba je dobro, cerviks je zatvoren, uloživ za vršak prsta. doktorica u bolnici mi je rekla da trudnoću nastavljam kao svaka druga normalna trudnica. Sada na zadnjem kontrolnom pregledu 20.12. i dalje sam bila zatvorena, pa me zanima, smijem li imati spolne odnose s partnerom ili moramo apstinirati do kraja trudnoće? I na što bi trebali pripaziti ako smijemo?

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.12.2011. 21:35

Poštovana, ako Vam je nalaz uredan , a mislim da je, normalno je da možete imati odnose.

noemi0209

30.04.2015. 11:10

Poštovani,

U 23 sam tjednu trudnoće doktor mi je napisao da mi je cc uloživ za vrh prsta i drugo nista nije rekao sto to sad znaci? Nije rekao ni mirovanje niti ista drugo, na zadnjem pregledu cerviks je bio zatvoren. Sto mi je sad činiti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2015. 21:40

Mirovanje dalje, cervikometrija, cervikalni brisevi, KKS, DKS; CRP, urinokultura. Samo to. Kontrola za 2 tjedna.