Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam još djevica?


Autor Poruka

Vilhana

22.11.2015. 22:25

Molim Vas, listala sam forum i ima sličnih ali ne i identičnih priča na ovu temu, obraćam Vam se za pomoć. Naime, sa dečkom sam bila intimna više nego što praktikujem. Preciznije, uživali smo u tjelesnim dodirima, ljubljenje, maženje, i diranje splonih organa jedno drugom. Ono što je on meni činio jeste stavljanje prstiju u moju vaginu. Prilikom prvog stavljanja, a tada mi i jeste bilo prvo iskustvo da uopšte nešto ulazi u mene, puno me je bolilo i samo jedan prst. Kasnije to je postala rutina, stavljanje jednog, dva prsta. Da li je tako oštečen moj himen, odnosno je li mi pukao djevičnjak i jesam li djevica? Također, jednom prilikom vrlo malo njegov penis je ušao u moj vaginu, zaista vrlo malo samo glavič. Da li i to ima utjecaja na djevičnjak? I moram navesti situaciji gdje smo imali analni sex, i to me je inače bolilo puno i prvi puta i svaki naredni. Nisam ni malo uživala u tome. I jednom prilikom smo pokušali analno, i jako me je zabolilo drugačiji bol od ranijih, da nisam sigurna da li je ušao u analni otvor ili vaginu. I od tada više nismo praktikovali analni sex jer zaista nisam uživala.
Vjerovatno će pomalo djelovati smiješno, i naivno moje pitanje, ali koliko sve ovo utiče na stanje nevinost? Uzimajući u obzir da njegov muški spolni organ nikada nije ušao ni pola, a kamoli do kraja u moju vaginu. Hvala na odvojenom vremenu za čitanje, razumijevanju, i odgovoru. S poštovanjem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.11.2015. 17:30

To se može ustvarditi samo ginekološkim pregledom da se uvidi da li himenalni prsten cijeli ili je defloriran.

Vilhana

23.11.2015. 20:15

Puno hvala na odgovoru. Svakako ću poslušati savjet. Molim vas, još jedan upit, prilikom prvog pravog sexualnog odnosa da li će suprotna osoba osjetiti opterećenje pri ulasku, i da li ću ja osjetiti bol ili će već biti lakše? Uzimite u obzir da raniji opisani odnos jeste trajao cca 6 mjeseci, jednom u sedmici, i nakon toga nisam imala nikakve odnose godinu i više. Hvala puno na razumijevanju, s poštovanjem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2015. 10:45

Prema opisu vjerovatno himen više nije cijeli.

Vilhana

24.11.2015. 22:35

Hvala na odgovorima. Pozitivino je što postoje ovakvi forumi. S poštovanjem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2015. 19:15

Molim.

Ne znam sta

29.11.2015. 23:35

Zanima me da li je nuzno da djevojka krvari i da je boli pri/nakon prvog spolnog odnosa? Ako ne, moze li se to krvarenje ili bol pojaviti prilikom narednog odnosa? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.11.2015. 10:05

Nije nužno.