Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diana 35 kašnjenje mjesecnice


Autor Poruka

antonio-st

12.03.2008. 19:35

dobar dan !
iako koliko mogu primjetiti nije ubičajeno da vam pišu muskarci, javljam vam se u vezi moje djevojke.naime, ima 19 god. i zbog policistickih jajnika doktor joj je propisao diana 35. pije ih tri mjeseca pa napravi pauzu i pretrage.ovo joj je drugi ciklus od po tri mjeseca i prestala ih je piti prije mjesec ipo dana . medutim , mjesecnica joj sad kasni vec 12 dana (od 29.02.). iako smo imali odnose , sa kondomom (durex extra safe s kojim nikad nije bilo problema pucanja ili ostecivanja,inace jako jako pazimo do krajnosti) . zanima me da li je to normalno da kasni nakon uzimanje tih pilula. hvala!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

20.03.2008. 15:10

Poštovani,
načelno, uzrok "kašnjenju" menstruacije vjerojatno leži u razlogu zbog kojeg je terapija propisana, a ne u terapiji samoj. Ipak, ovakav način uzimanja nije uobičajen (obično se preporučuje dugotrajnije uzimanje bez pauza uz povremenu kontrolu parametara koji mogu kontraindicirati daljnje uzimanje) pa ću daljnji komentar prepustiti ginekologu vaše djevojke koji je upućeniji u konkretan slučaj.