Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dilema oko moguce trudnoce !!!


Autor Poruka

colinica

22.03.2017. 15:45

Pozdrav !!! Prijateljica i ja smo u jednoj raspravi,pa bi nam trebala pomoc strucnjaka. Naime, ona je imala odnos ,nezasticen prvog dana menstruacije. suprug je u nju svrsio. Ona se je odmah istusirala gdje je veci dio sperme izaso iz nje. Mentruacija ide sasvim normalno. Sad nasa rasprava ide da li je ona mogla zatrudniti cak i taj prvi dan ? Ili su mogucnosti jako male? ! Moja tvrdnja je da moze, a njena je suprotna. menstruacije su joj dosta uredne. Pa Vas molimo za vase misljnje ! Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

24.03.2017. 10:30

Poštovana,
Za vrijeme menstruacije su neplodni dani. Ukoliko je ciklus redovit (28 dana) ovulacija nastupa 14 dan. Budući da je jajna stanica sposobna za oplodnju 24 sata, a spermiji 72 sata računa se da plodni dani traju od 11. do 17. dana ciklusa. Kod žena koje imaju neredovite cikluse nemoguće je točno odrediti plodne dane, tako da teoretski postoji mogućnost plodnih dana i za vrijeme menstruacije.