Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dodirivanje


Autor Poruka

ivona20

02.02.2018. 00:20

Postovani doktore, nikada nisam imali spolne odnose s momkom , samo se međusobno zadovoljavamo. Ovaj mjesec za vrijeme mojih plodnih dana smo se zadovoljavali te je njegov spolni organ nekoliko puta dodirnuo moj, s tim da nije bilo ejakulacije. Znaci potpuno suh. Pa me zanima da li u ovoj situaciji postoji mogucnost trudnoce?

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2018. 11:10

Poštovana, ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Ana001

02.02.2018. 17:20

Postovani,
Moje pitanje ne pripada ovoj temi no evo postavit cu ga. Naime, u urinu sam je do vrijeme imala e. Coli tu i tamo se vraca trenutno ne znam da li je prisutna ici cu na kontrolu. No, zanima me sljedeće koliko su velike sanse da ako sam u jednoj noći imala analni sex bez kondoma da partner dobije e coli? Naime, partner je moj bivši decko s kojim kada sam bila sam pila pilule tako da samo potpuno zaboravili na kondome. Sto dalje sad?

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2018. 20:45

Poštovana, E. colli je sastavni dio fiziološke flore debelog crijeva. Neki sojevi mogu dovesti do urinarne infekcije, koje mogu biti asimptomatske ili u obliku cistitisa što najčešće prolazi bez posljedica. Kompliciranije kliničke slike mogu se razviti kod starijih, imunokompromitiranih ili kakteteriziranih bolesnika. Dakle, šansa da će Vaš partner dobiti infekciju su vrlo male budući da i njegov organizam sadrži istu bakteriju. U slučaju ranije navedenih stanja (oslabljenog imuniteta) kod svakoga se može razviti infekcija.

Ana001

02.02.2018. 20:45

Nisam napisala da je bilo dva puta u toj noci prakticiran takav sex

Ana001

03.02.2018. 10:20

Poštovani hvala na odgovoru ali zaboravila sam pitati koje su sanse za trudnicama? Naime 16.12 sam prestala pit yaz nakon 5 godin uzimanje a 15. 12 dobila menstruaciju. Trajala je koji 4-5 dana kao i inace. Iducu menstruaciju dobila sam 20.1 i trajala je nekih tjedna dana. E sada kako je ne znam koliki mi je ciklus zbog prekida yaza zanim me sljedeće. Dakle mi smo dva put imali analni seks prvi put je svrsio m moj leda i obrisao a drugi put na moj prsa. Ni jednom nije usao bas u vaginu odnoso pri okretnju i ljubljenu samo je jnjegov penis znoj dodirnuti moji vaginu nesto tip trljanjan a kada je jednom krenuo u anusu skoro ga je stavio i vaginu ali nisam sigurna da li je to zadnje navedeno bilo pri prvom ili drugom srcu (mislim na ovaj skori ulazak jer nije isao bas unutra da smo osjetio). Sad me koliko su tu sanse za trudnicom jer to se desilo sa 31.1 n 2.1 i s obzirom da jos samo danas mogu uzet tabletu za poslije bili trebala?

Ana001

03.02.2018. 10:20

Zaboravila sam napomenut kako sam poslije prvog analni sex u području vagine bila mokra kad sam se ustala iz kreveta ali pretpostavljam da je to bilo os uzbuđenja i predigre jer tada je on prije nego sto smo se ustala obrisao s mojih leda spermu. I kada najranije mogu napraviti test na trudnoću?

Ivo Balenović, dr. med.

03.02.2018. 11:10

Poštovana, prema svemu navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Ciklusi bi se trebali regulirati unutar 3 mjeseca od prestanka uzimanja kontracepcije. Test je najbolje učiniti dva tjedna nakon odnosa.