Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


POLIP 7MM NA UŠĆU GRLA MATERNICE


Autor Poruka

lidija.p.

02.02.2018. 10:20

Pozdrav nedavno sam išla na redovan ginekološki pregled do sada nisam imala nikakvih problema ,naime pri ultrazvuku doktorica je pronašla polip od 7 milimetara na ušću grlića maternice ,kaže da je to dobroćudni polip ,ja se ipak brinem .Imam 30 god ciklusi su uredni nemam van menst.krvarenja ,bolove ,ništa.Vadila mi je papa test čekam sada da dođe,međutim rekla mi je da dođem na kontrolu za 3 mj i da će mi raditi pregled ABDOMINALNOM SONDOM NA PUN MJEHUR..Molila bi vas da mi pojasnite kakav je to pregled i dali je bolan ,dali ću ja taj polip morati operirat? Dali može polip prerasti u rak ,tumor,rekla mi je doktorica ako se bude uvečao da će mi ga ambulantno"odrezati" ,ne mislim još zanjeti .Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2018. 11:15

Poštovana, polip je dobroćudna tvorba i ne prelazi u rak. To je 'zadebljana' sluznica maternice koja može i spontano nestati (tijekom menstruacije). Abdominalni UZV ne boli. Preporučljivo je da se učini uzv pregled neposredno nakon menstruacije kada je sluznica tanka, te se najjasnije može vidjeti polip. Nema razloga za brigu.