Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Double test


Autor Poruka

hrvojer

08.09.2008. 13:20

Poštovani,
supruga je u 13. tjednu trudnoće. Malo nas muči da li raditi testove vezane uz Downov sindrom. Prošli tjedan je obavljen UZV gdje je doktor rekao da je sa bebom sve OK (nuh. nabor 0,06). Rekao je da možemo napraviti i dodatne pretrage da budemo sigurniji. Koliko sam čitao po internetu niti jedna dodatna pretraga ne daje rezultate koji su 100% točni. U obitelji nismo imali slučajeva Downovog sindroma, supruga ima 28 godina, prva trudnoća.
S obzirom da smo dobili svakakvih informacija, molim Vas za konkretan odgovor. Hvala unaprijed
Lijepi pozdrav
Zabrinuti budući tata

Miro Šimun Alebić, dr. med.

09.09.2008. 08:05

Poštovana,
uz uredan UZV nalaz ploda i dob Vaše supruge te anamnestičke podatke koje ste naveli, nema striktne medicinske indikacije za amniocentezu - invazivnu pretragu kojom se utvrđuje(!) kromosomski nalaz ploda. Sve ostale neinvazivne pretrage preocjenjuju rizik (!) za kromosomsku anomaliju. Na žalost ili na sreću, ovdje je liječnik u poziciji samo informirati Vas o dijagnostičkim mogućnostima koje pred Vama stoje i posljedicama bilo pretrage ili nalaza pretrage. Odluka je na Vama, a obično preporučim temeljiti je na vlastitim stavovima i/ili strahovima.