Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem ovulacije


Autor Poruka

marmun

05.09.2008. 16:40

Poštovani,

Imam 29 godina, a moj suprug 34 i već neko vrijeme pokušavam ostati trudna. Početkom godine cervikalnim brisevima izolirana mi je Ureaplasma. Provedena terapija bila je uspješna kod mene i partnera.

Moj problem vezan je za utvrđivanje ovulacije. Naime, mjerenjem bazalne temperature i praćenjem cervikalne sluzi jako mi je teško zaključiti kad dolazi i da li uopće dolazi do ovulacije. Temperatura zna varirati, cervikalne sluzi uglavnom ima jako malo pa na temelju toga pretpostavljam da su pojedini ciklusi anovulatorani. S druge strane, gotovo redovito osjećam bolove u jajnicima u vrijeme kad ovulacija treba nastupiti.

Redoviti ultrazvučni pregledi nisi pokazali ništa što bi upućivalo na neki problem

Zanima me kako utvrditi da li se ovulacija stvarno desila i kako je stimulirati u slučaju izostanka (folikulometrija, vađenje hormona ili nešto drugo?)

S obzirom na to da već gotovo godinu dana pokušavamo bez rezultata, zanima me koji je sljedeći korak.

Srdačan pozdrav.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

09.09.2008. 08:05

Poštovana,
ukoliko godinu dana bez usojeha nastojite ostvariti trudnoću, vrijeme je da se javite u neku od klinika koje se bave tim problemima kako bi se napravila kompletna obrada.