Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dugo krvarenje nakon poroda


Autor Poruka

Antegigante

07.10.2017. 15:00

Pozdrav! Rodila sam induciranim porodom 15.7. i moje krvarenje je prestalo tek 18.9.Inace je beba samo dojena svakih 2-3 sata. Doktor mi je rekao ako ne stane uskoro da ce mi napraviti kiretazu, ja sam to naravno htjela izbjeci i cekala sam da stane. stalo je tek nakon nesto duze od 2mjeseca. Nakon sto je krvarenje stalo narucila sam se na kontrolu kod ginekologa 28.9. Dan prije kontrole sam osjetila laganu bol u jajnicima, kao za vrijeme ovulacije. rekla sam to doktoru i rekao je da se vidi aktivnost na jednom jajniku, te mi je napravio papa test koji jos nije gotov. Upozorio me da cu mozda imati malo krvavi iscjedak radi pape. Ginekoloski nalaz glasi: per spekula-iscjedak oskudan, portio eritroplakicna oko vanjska usce, palpatorni nalaz. Ultrazvucni nalaz: uterus uredne velicine i oblika subinvoluiran bez patoloska supstrata. Endometrij pravilan i tanak. Lijevi jajnik s dva folikula oko 15mm,jedan manji, nema neovaskularizacije. Desni jajnik miran bez folikula i patologije. nema slobodne tekucine u maloj zdjelici. I ja sam stvarno sljedeci dan nakon pregleda imala krvavi iscjedak, ali meni taj iscjedak jos uvik se pojavljuje, a sad je proslo 9 dana od pregleda tako da sam sigurna da to nije od pape. Mislila sam da je mozda ovulacija ali i za ovulaciju je to predugo, pa sam mislila mozda je menstruacija ali mi je nekako premalo krvarenja za menstruaciju a i obicno mi je menstruacija trajala do 7 dana. Zanima me sto vi mislite zasto mi se ovo krvarenje pojavilo, smatrate li da bih trebala kiretazu napraviti ili da cekam da stane samo od sebe? Krvarenje nije jako, nekad bude blijedo crveno a nekad bas crveno, stavljam dnevni ulozak i mijenjam svakih par sati, preko noci mi skoro pa nema nista nego se pojavi preko dana. I zamolila bi vas ako mi mozete malo bolje pojasniti ovaj uvz nalaz, sto znace ti folikuli na jajniku?! Hvala na vasem odgovoru !

Ivo Balenović, dr. med.

08.10.2017. 13:15

Poštovana, prema uzv nalazu sve je u redu. Dakle, maternica je prazna, što znači da nakon poroda nije zaostalo tkivo posteljice koje bi moglo biti uzrok krvarenju. Folikuli na jajniku su jajne stanice koje su počele svoju aktivnost, što znači da bi na tom jajniku uskoro trebalo doći do ovulacije - izbacivanja jajne stanice. Krvarenje koje navodite moglo bi biti posljedica hormonske neravnoteže, a koja bi se trebala izregulirati nadolazećom ovulacijom i menstruacijom.

bojimmseee

09.10.2017. 15:20

Poštovani,

Imala sam odnose sa dečkom, menstruaciju sam trebala dobiti 05.10. međutim ona je stigla noćas. Jutros oko 4h krvarenje je bilo jako, tamno crvene boje i trajalo je danas sve do 13h, međutim sad imam samo jak bol u stomaku i jajnicima i malo krvarenje svijetlo crveno. Da li je moguće da je implatacijsko krvarenje u pitanju?

bojimmseee

09.10.2017. 16:00

Izvinjavam se ako mogu da dodam, danas sam vidjela neki crveni ugrusak, poslije toga se krvarenje smanjilo, skoro pa i nemam menstruaciju, ali osjecam jake bolove i mucninu, kao inace kad dobijem menstruaciju, veliki sam panicar i nadam se da nije implatacijski krvarenje u pitanju, zanima me vaše misljenje. Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

09.10.2017. 21:20

Poštovana, prema navedenom ne radi se o implantacijskom krvarenju. Ono je vrlo oskudno.