Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


DXA u ranoj trudnoći


Autor Poruka

Dunja

19.02.2008. 21:05

POštovani, prijateljica je imala zadnju menstruaciju prije cca 6 tjedana, prekjucer, 17.12. je clearblue pokazao plus. Prije 10 dana (prosli cetvrtak), znaci 6.3. je bila na denzitometriji, DXA. Tehnicarka koja je radila DXA je samo pitala kada je bila zadnja m, prijateljica NIJE naglasila da kasni. Sada se raspitujemo, ici ce na double ili triple test, eventualno amniocentezu, znate li jos za neki test koji bi se mogao sprovesti. Ja sam surfala i vidjela da je kolicina zracenja koju je primila cca jednaka dnevnom zracenju kojemu smo i inace izlozeni. Brinemo se. Tehnicarka i docentica s kojima je razgovarala samo ponavljaju: "ja vam nista necu potpisati" ( a nitko ih nije niti pitao da ista potpisuju. ) sve u svemu, zabrinjavajuce. Koliko zabrinjavajuce? Sta joj je ciniti? Jelda da je slaba vjerojatnost da je nesto poslo po zlu ? Ima li neke garancije, mozete li ju utjesiti? Ma jasno da nema garancije, ali sta da radi i sta da misli? hvala unaprijed, Dunja

Dunja

20.02.2008. 12:15

Ispravke netocnih navoda: intim plus je pokazao plus 17.02., dxa je bila 6.2., hvala, i nisu pitali niti datum zadnje menstruacije nego samo da li su redovite, pozdrav.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

05.03.2008. 15:20

Poštovana,
evo pokušat ću biti što jasniji. Ne vjerujem da će ovaj incident imati kakve posljedice, odnosno ne vjerujem da se ishod trudnoće može povezati s ovim, hm, ...ipak, incidentom.