Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


e.coli u mokraci poslije odnose


Autor Poruka

Snezana

25.03.2006. 15:33

Hvala na odgovoru,
Razmisljala sam i sto to moze prouzrokovati upale besike. Prije rodjenje dijece, suprug i ja smo imale prilicno aktivan seksualni zivot, a nijednom nisam dobila takvu upalu. Sada imamo troje kceri, 4,5 godina i 1,5 godina stare blizankinje, pa ucestalost spolnih odnosa, ha, ne treba nam vise od dvije ruke da ih prebrojimo koliko ih imamo godisnje. Znaci, peremo ruke, sebe, ja idem u WC-u poslije odnosa da bih mokracom isprala mjehur, tako da od prije jedino je razlicno to da lubrikacija vagine nije tako dobra kao prije poroda i to da sada sve vrijeme imamo odnose u misionarsku pozu (a prije gotovo nikad). Dali je poza u stvari razlog za infekcije, ali opet, zasto je ne dobijem svaki put posle svih odnosa, nego jednom, dvaput godisnje i to ponavljam, otkad sam rodila prvo dijete, pa evo dosad?

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

27.03.2006. 10:56

Poštovana,
pokušajte uobičajenim mjerama: sok od brusnice, Uvine H čaj, sve u velikim količinama ( više od 2L dne). Moguć je i promijenjen tonus mišića dna zdjelice pa je mjehur spušten i tako podložniji infektu.... U okvirima opisanog, pozu ne smatram važnim čimbenikom u razvoju uroinfekta.