Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Endometrioza


Autor Poruka

Melenija

13.08.2016. 20:15

Postovani,

Imam 29 god..
Prije 4 mjeseca su mi otkrili endometriozu na lijevom jajniku. Prije mjesec dana sam bila kod doktora i rekao mi je da mi je endometrioza sad velicine mandarine.. Posto imam redovan ciklus doktor mi je preporucio da radim na trudnoci pa da vidimo da li ce biti nekih rezultata. Menustracija mi je redovna od prvog dana, uvijek nakon 31 dan.
Kad su mi bili plodni dani nismo se cuvali i nakon ovulacije 8 dana pocela sam imati lagane grceva kao da cu dobiti svaki tren, probadanja na desnom jajniku, laganu glavobolju sa temperaturom sam imala, zatvor od 5 dana, mucnine. I danas sam nakon 28 dana dobila mengu sto sam jako iznenadjena , jer nikad prije 31. dana. Inace prvi dan imam jake bolove a sad samo neki lagani rijetki probodi na desnom jajniku. Imam smedjkaste iscjedke sa tamno crvenim gruscima sto prije nikad nisam imala. Sad ne znam sto mi je ciniti i sto misliti . Moj doktor je na godisnjem do 9 mjeseca.. Da li je moguce ostati trudan kad je endometriza tu prisutna?

Hvala

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2016. 11:25

Moguće je ostat trudan ako imate endometriozu. Endometriom veći od 4 cm(ne znam veličinu vašeg) rješava se operativno prije trudnoće.