Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Evra flasteri


Autor Poruka

zanima_me_hitno

03.06.2010. 22:25

poštovani, zanima me jedna informacija u vezi ovih novih evra flastera. što se dogodi s njima tj s njihovom učinkovitošću ako se napravio rub na flasteru i slučajno je, možda, ušla voda, tijekom tuširanja. Ima li to ikakve veze ili da se ne zabrinjavam? Rub nije velik, primjetila sam ga danas, 2. dan korištenja. I otuširala sam se ali pazila sam da mi voda baš ne ide na taj dio flastera... Flaster je na desnoj strani stražnjice.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.06.2010. 22:30

Poštovana , ne trebate se brinuti, svakako da djeluje i ukoliko ga pravilno koristite dalje nećete zatrudnjeti. Evra flasteri su već duže vrijeme na tržištu.
Potrebno ga je zaljepiti na suhu kožu.

zanima_me_hitno

08.06.2010. 21:30

Hvala vam puno na odgovoru. Pozdrav

zanima_me_hitno

29.06.2010. 00:30

Poštovani, još jedno pitanje za vas... koliko dugo traje predmenstrualno krvarenje kod korištenja evra flastera?
Naime, 26. ovog mjeseca primjetila sam krvarenje pa me zanima da li je to predmenstrualno krvarenje ili uranjena mjesečnica, ako se to uopće može dogodit kod korištenja evra flastera. 30.6. stavljam prvi flaster, drugi put. ovaj tjedan mi je tjedan ne nošenja flastera.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.06.2010. 11:40

Poštovana riječ je o menstruaciji.

jelexyz

01.07.2012. 19:30

poštovani,imam jedno pitanje za vas..koristim evra flastere i uvijek mi se desi to da se 5,6 dan korištenja gornji sloj flastera pomakne,a lijepilo odnosno doljnji bijeli dio ostane na mijestu.to se pomakne otprilike pola do jedan centimetar,tako da se i rub koji se pomaknuo više ne lijepi i odljepljen je tih 1cm, dali taj flaster i dalje djeluje?

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.07.2012. 21:45

Djeluje.

merida123

01.10.2016. 11:10

Poštovani, koristim Evra flastere duže vrijeme, i dan izmjene mi je na petak, ali mi se u četvrtak prilikom tuširanja odljepio, pa sam stavila novi. Sad me zanima dali moram u petak staviti novi, ili mi može ostati ovaj ali da ga promjenim sljedeci cetvrtak? Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.10.2016. 17:10

Promjenite ovaj za tjedan dana.

lannisterica

26.12.2016. 13:20

Poštovani,

Nakon svih potrebnih pretraga, uz konzultacije s ginekologom, odlučila sam koristiti Evra flastere. Zalijepila sam prvi flaster na trbuh, u subotu (24.12.), na prvi dan menstruacije. U roku par sati se oko flastera stvorio trag (pretpostavljam od odjeće, no to mi nije smetalo), da bi mi se jučer rubovi malo odlijepili. Dakle, radi se o možda 1mm, ako i toliko! Također, primijetila sam da su se na par mjesta uz rubove stvorili ''džepići'' koji nastaju kada se taj dio kože nabora - ako kožu zategnem, i ''džepići'' nestaju. Međutim, u naletu panike sam jučer odlijepila taj flaster, i odmah nalijepila drugi, ovaj put na nadlakticu, računajući kako je tu čvršći mišić, odnosno, manje je masnog tkiva i neće se odljepljivati.

Naravno da su mi se i tu stvorili ti ''džepići''. Ono što mene sad zanima je li to normalno da se ti džepići tako stvore, i koliko to utječe na zaštitu (ukoliko utječe uopće), tj hoće li biti problem ako uđe nešto vode prilikom tuširanja. Strogo sam pratila upute prilikom lijepljenja, dakle, zalijepila sam ga na čistu kožu, držala 10ak sekundi pritisnuto, nisam mazala losionom niti ikakvim uljima i sl.

Napominjem da sam prilikom odljepljivanja onog flastera na trbuhu imala podosta problema, odnosno, jako sam ga teško odlijepila, što me navodi na pomisao da je flaster i dalje dobro prianjao, unatoč tim ''džepićima'' zraka.

Prolistala sam sve moguće teme o flasterima koji se nalaze na Vašem forumu, međutim, sigurnija sam ukoliko postavim svoje pitanje. Također, prvi put koristim flastere pa sam nesigurna što se tiče tih ''tehnikalija''. Inače sam pila Lindynette 20 skoro 4 godine, međutim, nikako mi nisu odgovarale zbog stalnih glavobolja, promjena raspoloženja i smanjenog libida, pa sam se sad odlučila za flastere...

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.12.2016. 18:25

Mjehurići zraka pod flasterom ne smetaju. Ako slabije drži zaljepite nanj dodatan flater ili promjenite mjesta gdje ga ljepite.

lannisterica

10.03.2017. 19:50

Poštovani,

Imam jedno pitanje u vezi zamjene flastera.

Ako pakiranje flastera, tj prvi flaster u pakiranju stavljam petkom, kada onda skidam treći flaster? Isto petkom (22. dan), ali ne stavljam novi, ili ga skidam dan ranije, četvrtak (21. dan)?

Hvala Vam unaprijed i srdačan pozdrav,

L.

Ivo Balenović, dr. med.

14.03.2017. 17:30

Poštovana,
Evra flasteri se nose točno sedam dana, dakle skidate ga u četvrtak.