Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gardnerela


Autor Poruka

Dora

16.07.2001. 18:36

Poštovana doktorice Kupešić,kod zadnjeg ginekološkog pregleda ustanovljeno mi je st.č. 3 Gardnerela poz.Ja i suprug smo uzimali Hiramicin tjedan dana i ja Geonistin kroz mjesec dana,svaki drugi dan.Kakva pretraga za mene,a kakva za supruga može ustanoviti da smo izliječeni s obzirom da planiramo dijete,te kad se preporuča trudnoča.Završili smo terapijom antibiotika,te ja još petnaest dana uzimam Geonistin vagtbl.Molim Vas još informaciju o Gardnereli,da li su mogući recidivi,te na koji se način dobiva?Unaprijed zahvaljujem.Dora

Doc dr. sc. S. Kupešić

16.07.2001. 23:28

Poštovana gospođo Dora,
Gardnerella je koko-bacilarna bakterija koja je nerijedak uzročnik upala rodnice. Prepoznaje se po upornom vodenastom iscjetku , pečenju i svrbežu. Iskusni kliničar će po specifičnom mirisu koji podsjeća na ustajalu ribu lako dijagnosticirati ovu infekciju. Ova se upala češće javlja kod korisnica intrauterinih uložaka, a značajno rjeđe koja pacijentica čiji partneri koriste kondom. Vjeruje se da se upala Gardnerellom često udružuje s ostalim balterijama, te govorimo o tzv. miješanim infekcija. Terapija koje ste primili trebala bi iskorijeniti ovog uzročnika, ali ipak treba naglasiti da su mogući i recidivi vulvovaginitisa. Ukoliko nakon provedene terapije ne osjećate nikakve smetnje, svakako možete planirati trudnoću.

edta

10.02.2016. 20:10

Postovani, na zadnjem gin. pregledu, Papa je u redu, ali mi je ginekolog prepisao Macmiror Complex vag. i suprugu kremu, radi nalaza: st.č.2, TV neg, C poz, gardnerela poz.
Sad sam se sjetila da smo prakticirali i oralni sex, pa me zanima da li trebamo piti još neke lijekove ili antibiotik? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.02.2016. 22:10

Da metronidazol vi i partner.

edta

11.02.2016. 09:55

Postovani doktore, hvala na odgovoru.
Molim vas jos dodatno savjet mogu li tablete nabaviti u ljekarni bez recepta i kako ih trebamo piti, jer moj ginekolog kaže da nije potrebno.
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.02.2016. 17:25

Ne možete bez recepta.