Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gastroschisis


Autor Poruka

Kata77

25.09.2010. 17:25

Poštovani,

u 27 sam tjednu trudnoće i jučer je bebi na Sv. Duhu uspostavljena dijagnoza "Gastrischisis" i zastoj u razvoju (jer je beba razvijena za 24 tjedna trudnoće).
na internetu sam našla dosta slučajeva ove bolesti u americi i engleskoj ali nema puno za pročitati što se tiče hrvatske.
Kako nas je doktor primio preko reda (tj. nenaručene) nije imao puno vremena objasniti nam što je to točno i kako se liječi.
Zato vas molim za pomoć. Htjela bih znati više o ovoj bolesti. Također me zanima s kom se mogu dogovoriti o porođaju i bebinoj operaciji? Dolazim iz Petrinje ali nikako nebi voljela roditi u Sisku. Htjela bih u Zagrebu roditi kako bi beba bila bliže Klajićevoj (tamo mora na operaciju?). također me zanima kakve su šanse takvoj djeci da uopće prežive i da nemaju posljedica u životu?
Molim vas za pomoć, u šoku sam a još me više strah jer neznam ništa o toj bolesti ni načinu izlječenja.
Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.09.2010. 19:15

Poštovana, gastroshiza je ukratko defekt trbušnog zida kod djeteta.
Porod se mora dovršiti carskim rezom te se dijete neposredno nakon porođaja pebacuje na odjel dječje kirurgije gdje se operativno liječi defekt.
O prognozama i komplikacijama mislim da nisam kompetentan te da pitanje postavite ovdje pedijatru ili dječjem kirurgu.
Mislim da bi svakako trebali roditi u Zagrebu a trudnoću dalje voditi na Sv. Duhu gdje ste sada obavili pregled.

tomo i borna

16.02.2016. 14:45

Poštovani..moja situacija je sljedeća trudna sam 34. Tjedna i dijete ima gastroshizu,trenutno sam u bolnici i rekli su mi da sam otvorena 1 prst i da ću rodit ranije..postoji li kakva komplikacija za dijete s obzirom da ću rodit ranije a dijete je teško 1900 grama? Možete li mi malo opisati kako to sve ide? Hvala vam puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.02.2016. 21:25

Pročitajte moj odgovor iznad vašeg pitanja.