Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ginekologija


Autor Poruka

Jelena97631

24.11.2016. 10:20

Postovani,
ja se izvinjavam unapred ako sam dosadna i postavljam glupa pitanja, ali u narednih mesec ili mozda dva necu biti u mogucnosti da posetim svog ginekologa a nemam kome da se obratim. Ispisacu Vam detaljno jer znam da je tesko dati bilo kakav odgovor bez pregleda. Imala sam dva partnera do sada, sa prvim samo jedan odnos koji je bio jako bolan sto bi trebalo da je normalno. Poslednji odnos sam imala u avgustu 20-25, nisam sigurna tacno kada. Koristili smo kondom i zaista se ne secam da je pukao niti bilo sta slicno, ali ne iskljucujem tu mogucnost. Menstruacija je malo kasnila ali je posle bila uobicajena, obilna i pracena velikim bolovima. Druge se ne secam tacno da opisem, ali su pocele da budu nekako drugacije od odnosa. Treca je dosta trace krajala ali se secam da su postojali tragovi ugrusaka tako da zaista mislim da ne postoje sanse da sam trudna. U tom periodu mi se samo jednom dogodilo da sam imala odjednom ogromne bolove u donjem stomaku i anusu. Nisam mogla da se pomerim i morala sam da mirujem nekih pola sata pre nego sto je prestalo. Na pregled nisam mogla da odem. I sada evo sam dobila menstruaciju na vreme, ali prvi dan bukvalno par kapi samo, sto se nikada nije desilo i bez nekih bolova koje obicno imam. Zatim sam imala malo jace krvarenje koje je potom prestalo i evo danas je cetvrti dan a vidim da ciklus i dalje "traje" jedino po tome kada se obrisem nakon toaleta. I da, da napomenem imam sva 4 meseca sekret koji je ponekada grudvast, bez ikakvog mirisa. Vodim racuna o higijeni i mazem kremu triderm i nista. Izvinjavam se na dugackom postu zaista. Kakav savet imate? Da li ima potrebe za testom za trudnocu? I da nije nesto ozbiljno u pitanju, po Vasem misljenju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2016. 15:35

Ne treba vam test na trudnoću. Uredno i redovno menstruirata. Za upalu u rodnici koristiti Canesten vaginalete tri večeri.