Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hematom


Autor Poruka

Duela

25.11.2018. 01:56

Poštovani,
Imam Hematom 4cm , sa strane posteljice, niti je iznad, niti ispod nego je sredina. Prokrvarila sam bas svježu krv u 13 tj. Trudnoće i tako 3, puta.Poslije toga sam dobila smeđi iscjedak koji me plaši, znaci doslovno iz mene izljev tamnosmeđeg iscjedak sa nekim Ajmo to nazvati “ komadićima “... i svaki put kada se to desi presječe me iza u donjem djelu leđa na trtic. Pijem urogestan 3x 1, po 200mg. Sada problem je u tome sto mi moja Ginekologica ništa posebno ne prica! Neznam da li da se plašim, ili ne ... do sada je sa Bebom sve bilo u redu sada sam u 15 tj. Trudnoće i dalje imam te izljeve tamnosmeđe .

Ivo Balenović, dr. med.

25.11.2018. 13:25

Poštovana, normalno je da ćete još neko vrijeme imati tamnosmeđi iscjedak. To se hematom 'prazni'. Uzimajte propisanu terapiju i mirujte, hematom će nestati.

mikyyy

20.01.2019. 11:50

Poštovani, imala sam hematom 25mmX10mm od 7 tjedna trudnoce i prokrvarila sam svjezu krv u 12 om tjednu trudnoće, terapija od 7 tt duphaston 3X1. Iza toga smeđi iscjedak 6 dana, 2 dana bez iscjetka, pa opet počeo smeđi iscjedak jedan dan. Nakon toga sam imala jake bolove u donjem dijelu trbuha te išla na hitnu. Sada sam 13+6 tt. Doktor kaže da nema hematoma, da je s bebom sve ok i mijenja mi terapiju sa duphastona 3X2 na utrogestan vaginalno 3X2. Danas mi je bio obilniji smeđi iscjedak koji se samo izlio nakon ustajanja. Zanima me može li to biti od utrogestana i zbog čega i dalje imam smeđi iscjedak iako hematoma nema i to jači nego prije. Bolova nemam više, samo taj dan. Cervikalni brisevi su svi u redu. I hocu li nastaviti sa utrogestanom ili da se vratim na duphaston? Unaprijed zahvaljujem.

Ivo Balenović, dr. med.

20.01.2019. 21:20

Poštovana, smeđi iscjedak je vjerojatno još ostatak hematoma koji se ispraznio. Važno je da nema svježeg krvarenja. Uzimajte terapiju kako Vam je liječnik propisao i biti će sve u redu. .