Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Histerektomija


Autor Poruka

kisha

03.01.2017. 13:25

Postovani,
prije dva mjeseca mi je uradjena histerektomija (jajnici su ostali) zbog velikog vanjskog mioma s lijeve strane maternice. Uklonjen je i grlic. Operacija je izvrsena rezom po dnu stomaka - protekla dobro, i vec nakon 15-ak dana sam se zaista osjecala odlicno. Kontrola nakon 6 nedelja protekla dobro - sve je bilo kako treba.
Po savjetu asistenta doktora koji me operisao, trebala sam poceti raditi lakse poslove po kuci vec nakon mjesec dana. Pridrzavala sam se toga. Za poslije mi niko nista nije rekao, pa sam ja po svom osjecaju i radila po kuci.
Medjutim, prije dva dana pocelo me boljeti nesto u donjem stomaku pri lijevom kuku - tesko mi je objasniti tacno. Cak ni pipanjem tog dijela stomaka, ne mogu tacno naci mjesto. Pocelo je prvo kao boluckanje u preponi, ali to samo nocu kad lezim u krevetu i pri okretanju. Medjutim, prije dva dana, kao sto rekoh, pocelo me stalno boljeti i kao da se prosirilo (ako je i imalo ikakve veze s tim bolom u preponi). Bol je uglavnom naprijed, ali osjecam refleks i sa strane, odmah iznad kuka, i ponekad i nazad na ledjima, na istoj toj visini. Nemam temperaturu, ali me zaista neugodno boli, pa sam pocela piti ibuprofen. No cim prodje efekat tablete, bol se opet vrati (cini mi se da se pojaca pri sjedecem polozaju).
Moje pitanje bi bilo o cemu bi mogla biti rijec po Vasem misljenju? I da li bih trebala otici ljekaru zbog ovog problema?

Hvala Vam puno unaprijed,
N.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2017. 00:00

Prema opisanom mislim da se radi o bolu u kuku ili u kralješnici. No svakako se javite obiteljskom liječniku.