Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hormonalni poremecaj


Autor Poruka

Ivana

22.10.2004. 01:01

Postovani!
Dijagnosticiran mi je hormonalni poremecaj prije 5 godina.Tada mi jajnici nisu bili prepuni cista kao sada.Naime zadnji pregled je pokazao da su mi jajnici 3 i pol puta veci od normalnih.Ocekivala sam neke rezultate.Ali od kada su mi otkriveni policisticni jajnici,umjesto da je situacija krenula bar malo nabolje,ona je sve gora i gora.Dlakavost se sve vise siri i siri.Ne znam dali me vise muci dlakavost ili ispadanje kose.Kosa mi naime nenormalno ispada,lubanja mi se vidi bez ikakvih problema.Lijecnici su mi uvijek govorili da je sindrom pol.jajnika popracen uz ostalo blagim ispadanjem kose.Ovo moje ispadanje se ne moze nazvati nikako blagim,kad sam na pol celava.Kad sam prije mislila kako mi kosa jako ispada,pa cak i prosle godine,nije bilo tako strasno kao sad.Jednostavno je nenormalno i zastrasujuce.Ne znam sto cu.
Do sad sam lijecena Diane tabletama,a u zadnje dvije godine uzimam Jasmin,isto od Scheringa kao i Diane,ali mi je lijecnik rekao da su Jasmin jace.Ali nista,situacija je gora i gora.
Postavljala sam pitanje i na drugim portalima,ali nitko ne shvaca problem,ili im se ne da tipkati,pa mi samo kazu da posjetim lijecnika.Pa zar nisam vec rekla da sam ih posjetila vec nekoliko,u protivnom,ne bi ni znala sto je sa mnom.Znaci bila sam kod lijecnika,lijecim se,ali nista ne pomaze.Ocajna sam.Bojim se da cu se uskoro pretvoriti u tako dlakavu i celavu zenu da se necu usuditi izaci iz kuce.
Puno vam hvala,nadam se da cete shvatiti u kakvoj sam situaciji i potruditi se dati mi adekvatan odgovor.

prof. dr. Josip Djelmiš

21.11.2004. 18:57

Poštovana Ivana,
vaše stanje zahtjeva dodatne pretrage nakon čega će se moći utvrditi uzrok vašim tegobama i odlučiti način liječenja.
Preporučam vam da se javite u Kliniku za ženske bolesti i porode Petrova 13, Zagreb.

klaudy8

20.10.2012. 20:00

Poštovani, imm 22 godine...teška sam 59kg a visoka 180cm.
U zadnjh 6 mj. sam dobila akne po licu koje ne prolaze, dlačice po licu, kosa mi se više masti, izgubila sam 3 kg, osjećm se umornom, često mjenjam raspoloženje.........vadila sam hormone štitnjače i uredni su i napravila ultrazvuk jajnika i oni su uredni.....da li su spolni organi u pitanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.10.2012. 20:45

Poštovana u obradi sugeriram da napravite spolne hormone svakako.