Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv?


Autor Poruka

MIMI9

16.12.2013. 20:00

Poštovani doktore! Imam 34 godine. Troje djece. Trudnoće i porodi bez ikakvih komplikacija. Svi papa testovi u redu do 5 mjeseca ove godine kada je bio ascus. Radila sam briseve i imala sam ureoplasmu. Terapija doksicilinom 10 dana ja a moj suprug 5. Nakon toga papa u 7 mjesecu jaka upala. Kad sam ih zvala rečeno mi je da je sve u redu.Zbog izostanka menstruacije sam išla na pregled. Rečeno mi je da imam vodenu cistu na jajniku te sam ponovno napravila papu na kojo je napisano hiperkeratoza ili parakeratoza ni sama neznam više te promjene povezane sa hpv pod upitnikom('?). Bez ascusa i cinova. Poslana sam na tipizaciju hpv koju trebam obaviti kro ovaj tjedan. Mene zanima kako se te promjene dosad nisu pojavljivale i uopće kako je to moguće ako sam u monogamoj vezi 15 godina? uNAPRIJED HVALA!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2013. 22:20

Ne mora se uvijek na PAPA testu detektirati HPV infekcija. Dosta je žena koje imaju HPV infekciju a imaju uredan PAPA test.
Dakle prvo napravite HPV genotipizaciju.