Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv+cin 2+ ureaplasma urealiticum


Autor Poruka

josie

17.11.2006. 22:24

Imam nekoliko velikih problema .Prije 1,5 god. papa test je bio cin 1, ginekolog mi izvadio briseve koji su bili neg.Prije godinu dana papa je bio uredan a prije 4 mjeseca cin 2.Ponovno sam vadila sve briseve koji su opet bili neg., radila biopsiju koja je pokazala cin 2.Ponavljala sam briseve prije 10 dana kod privatnog ginekologa i pokazao se hpv visokog rizika i ureaplasma urealiticum.Pijem Doksiciklin, ali problem je još veći jer sam ja pod imunosupresijiom (transplatirana 2 god).I sad moj nefrolog ne zna šta da radi.Želimo prije izliječiti ureaplasmu a pitanje je što s hpv-om.Nefrolog predlaže konizaciju.Al meni je 27 god i ja bih htjela zatrudnjeti u skoroj budućnosti, a strah me je da to neće biti moguće.Molila bih vas da mi pobliže objasnite konizaciju, koja je vrsta najbolja i da li smanjuje vjerojatnost da žena poslije zatrudni?Da li taj zahvat uklanja virus hpv-a, da li se vrši pod anestezijom i kako se ponašati poslije zahvata?

Miro Šimun Alebić, dr. med.

10.01.2007. 12:30

Imunosupresija po definiciji smanjuje imunološki odgovor organizma. Prema transplantiranom organu/tkivu to je poželjno, ali prema uzročniku infekcije nije. HPV infekcija je vjerojatno i dalje nazočna, i uz daljnju imunosupresiju će vjerojatno perzistirati ili čak i progredirati tako da bi odstranjivanje inficiranog dijela vrata maternice mogla biti poželjno budući da je u malom broju slučajeva takav zahvat povezan s nekim od nepovoljnih ishoda trudnoće. Za preporučiti bi eventualno bio neki od manje invazivnih načina za uklanjanje inficiranog dijela vrata maternice, npr. LETZ.