Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


IMA LI TO VEZE SA TRUDNOĆOM?


Autor Poruka

BIBA13

22.03.2009. 11:40

Pozdrav!
U siječnju ove godine počeli su moji problemi, sve je počelo sa nesnosnim bolovima u trbuhu, mučninom, proljevom, povračanjem, padom tlaka 60/90, dijagnostika doktora je bila čir, upala mokračnih puteva, kronova bolest, zadnja dijagnostika: mikrobiološki nalaz : u 1 ml uzorka urina = 10NA 4 cfu, u urinu je nađeno mnogo leukocita
obrisak na klamidiju je negativan
u urinu nije nađen trichomonas vaginalis
u kulturi nije porasla mycoplasma hominis i ureaplasma urealyticum
u direktnom mikroskopskom preparatu nisu nađene upalne stanice
u kulturi nisu porasli patogeni mikroorganizmi
salmonela ssp nije nađena
shigela ssp nije nađena
jajašca crijevnih parazita nisu nađena
ciste crijevnih protozoa nisu nađene
jetra, gušteraća, slezena i bubrezi su u redu (ultrazvuk)
Moj najveći problem bio je proljev koji je počeo još u 9 mjesecu te bolovi u trbuhu zapravo grčevi, kretao se od vodenastog do kašastog u poečetku je bio neke sive boje do smeđe krv nisam primjetila u stolici. S mirio se u zadnja dva tijedna, trenutno nemam po dva tri dana stolicu koja se ponovo javlja u vodenastom obliku, često imam čudne zvukove u trbuhu (kruljenje) ali bolovi su nestali .
Kao terapiju pijem NINUR 3*2 sedam dana pa 1*2 sedam dana
U vrijeme ovulacije pojavila mi se obilna bijela sluz odmah nakon spolnog odnosa a imam i simptome trudnoće pa me zanima treba li me ta bijela sluz zabrinjavati, mislim dali je ona povezana sa tom upalom ili može biti pokazatelj trudnoće???? Ukoliko sam trudna ima li kakve štetne utjecaje na plod ova terapija koju sad uzimam??? I trebam li se zabrinjavati oko stolice ukoliko su mi dosadašnji nalazi uredu???
PUNO HVALA!!!!!

Mr. sc. Damir Bagović, dr. med.

26.03.2009. 13:25

Pitanja je zaista mnogo. Ukoliko je trudnoća moguća, preporučio bih da za sada prekinete antibiotsku terapiju- do utvrđenja trudnoće.Proljevi su najvjerojatnije sada posljedica antibiotika.