Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Infekcija


Autor Poruka

Ana2711

21.02.2016. 23:05

Mislim da imam infekciju. Kasni mi menstruacija 7 dana a imala sam seksualni odnos. Medjutim sigurna sam da nisam trudna. Imam na ulosku ostaje zuto i imam svrab . Mogucnost da su gljivice i kako ih se rjesiti? hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.02.2016. 09:20

Od mene više nećete dobivati odgovor jer postavljate sto puta isto pitanje. LP.

zmajek88

24.02.2016. 20:55

Poštovani,

Nedavno sam osjetila neugodan miris iz rodnice i peckanje za vrijeme odnosa. Svrbež nije prisutan kao ni peckanje ako nije za vrijeme odnosa. Nisam imala niti nikakav drugaciji ili čudan iscjedak. Par dana nakon primječenih neugodnosti dobila sam menstruaciju ali mi se čini da je onaj miris od prije jos uvijek prisutan. Bila sam u ljekarni i dali su mi caneten kremu za rodnicu, no molim Vas za Vaše mišljenje o čemu se radi i hoce li krema canesten pomoći.

Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.02.2016. 22:50

Probajte no mislim da neće jer se radi o bakterijskoj vaginozi koja se ne liječi Canestenom.

enolina

22.08.2016. 10:45

Poštovani doktore,

prije otprilike dva tjedna osjetila sam svrbež i lagano peckanje, te sam kroz nekoliko dana koristila canesten (samo kremu). Nikakav neuobičajen iscjedak nije bio prisutan, niti je bilo neugodnog mirisa. Svrbez je prestao nakon par dana canestena. U međuvremenu sam imala krvarenje (koristim yasmin) a kad je završilo, s partnerom sam imala odnos (s kondomom) te me nakon toga opet pocelo svrbiti i peckati. Da li da nastavim s canestenom ili mi preporučate neku drugu terapiju ( ukoliko naravno, uopće mislite da se radi o gljivicama)? Treba li partner također terapiju?

Hvala Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2016. 22:10

Koristite Canesten vaginalete i kremom se mažite izvana vi i partner.

miki 5

25.08.2016. 21:20

Postovani,evo za par dana punim 31.tjedan trudnoce. U trudnoci sam radila urinokulturu,prvo pokazala e.coli te pila antibiotike,napravila kontrolu urina koja je pokazala da je e.coli nestala,ali pojavila se klebsijela cca u 26 tjednu,pila antibiotike i radila opet kontrolu urina koja je danas opet pokazala klebsijelu. Moj ginekolog kaze da neka sada 2 tjedna pijem caj,sok od brusnice te da ce mi onda opet dati uputnicu za urinokulturu jer nalaz nije pokazo njezinu preveliku koncentraciju,a da me stalno ne "fila" s antibioticima. Kakva je uopce ta bakterija, da li je opasna u trudnoci,ili porodu ili prijenosu na dijete? Moram li se brinuti. Inace sam aktivna tj jos uvijek radim...krecem se, tj ne mirujem...

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2016. 20:10

Radi se o mokraćnoj bakteriji. Ako je u maloj koncentraciji svakako bih poslušao savjet liječnika.
Neće napraviti smetnje djetetu tijekom poroda.