Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ispadanje maternice


Autor Poruka

Vesnaveki

18.02.2021. 11:15

Pozdrav! Visoka 160/70 kg, 28 godina, rodila dvoje djece (2013/2018) vaginalnim putem, prvi porod beba zapela, teži izgon, prvo dijete 3,5 drugo 3,7 kg.. Na pregledu jučer, dr je rekao da imam spuštenu maternicu točnije: Descensus uteri et vagine gr II uz blažu uretrocystocoelu. Često osjetim bolove u leđima(stalno sam mislila da sam bubrege nahladila) i bolove u sonjem dijelu slične menstrualnim samo malo blaže,imam stalan pritisak na mjehur, čim ispraznim opet kroz minutu osjetima da je pun i nemogu držati duže od 2min, prilikom odnosa osjetim nelagodu i bol ponekad (kao oštru) te prilikom odnosa moram prekinuti i isprazniti mjehur. Prilikom hodanja imam osjećaj ispadanja, te kao da dolje nešto "nosim", prilikom sjedanja imam osjećaj kao da sjedam na "nešto", donji veš, a ponekad i hlače često su mokri, a o kihanju da ne govorim. Na moje pitanje dr što i kako dalje odg je samo malo steži mišiće, koji trbušnjak napraviti i to je to...svakako sam naručena privatno još za jedno mišljenje ali dok čekam pregled zanima me koliko je stanje opasno, te smijem li i što vježbati, dizati teret, da li će mi pomoći samo vježbe ili ipak će se morati ići na nešto drugo. U strahu sam, ne znam što me čeka.

Ivo Balenović, dr. med.

18.02.2021. 12:05

Poštovana, savjetujem Kegelove vježbe. Kegelove vježbe jačaju mišiće dna zdjelice te oporavljaju tonus mišića nakon poroda a pomoć su u liječenju inkontinencije kod žena. Ukoliko ćete imati problema sa zadržavanjem mokraće u budućnosti može se uraditi i operativno podizanje mjehura. Savjetujem pregled uroginekologa.