Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak menstruacije


Autor Poruka

fuseki

09.01.2007. 16:45

Poštovani,
Imam 24 god, udana sam i suprug i ja od 10-og mjeseca prošle godine radimo na djetetu. Prošle godine su mi ciklusi bili dosta neredoviti ali menstruacija mi nikad prije nije izostala. 31.10. mi je bio prvi dan zadnje menstruacije i otada je nemam. Bila sam kod ginekologa nadajući se da sam trudna iako sam prethodno napravila dva testa za trudnoću koja su bila negativna. Ginekolog me pregledao i rekao da sumnja na trudnoću ali da trebam otići u bolnicu to potvrditi krvnim nalazom. Nalazi su također bili negativni. Doktor mi je tada rekao kako sam ja zdrava mlada žena i da ne vidi razlog zašto nebi dobila mengu i da je to od prejake želje za djetetom. Danas je 09.01. a ja još nisam dobila svoju menstruaciju i naravno da se brinem jer ako nemam menstruaciju nemam ni plodnih dana a ako nema plodnih dana nema ni bebe. Zabrinuta sam i ne znam šta mi je dalje činiti! Ne želim da ispadne da sam nepovjerljiva prema svom ginekologu ali želim čuti Vaše mišljenje.
Unsprijed zahvalna

Miro Šimun Alebić, dr. med.

10.01.2007. 12:30

Negativan test na trudnoću zapravo isključuje trudnoću. Uzrok izostanka menstruacije mogu biti i neki blaži ili teži hormonski poremećaji. Najvjerojatnije se u vašem slučaju krvarenje može izazvati sedmodnevnom primjenom hormonskog pripravka i to je ono što bih preporučio kako bi vam se smanjila tjeskoba povezana s izostankom menstruacije. Što se želje za trudnoćom tiče, uz uvjet da je kod Vas stvarno sve u redu, na plodnost para značajno utječe i muški faktor kojeg bi također trebalo provjeriti.