Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izostanak menstruacije


Autor Poruka

rena

16.01.2007. 21:30

Imam 9 mjesečnog sina, prije mjesec dana dobila sam prvu menstruaciju, no međutim ovaj mjesec nisam dobila menstruaciju iako imam osjećaj da ću je dobiti svaki čas. No tu još ne vidim neki problem jer 99% da nisam ponovno trudna nego mislim da je problem u tome što mi je nakon trudnoće dijagnosticirana hipotiroza te pijem euthyrox svaki dan te su mi zadnji nalazi bili prije mjesec dana bili u granicama normale.Zanima me što mi je činiti da mi menstruacija bude redovita, odnosno zanima me koji način kontracepcije bi mi preporučili, razmišljala sam o intrauterinom ulošku? Unaprijed hvala na odgovoru koji će me usmjeriti kuda dalje.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

06.02.2007. 22:10

Intrauterini uložak je svakako jedan od mogućih terapijskih izbora. Hipotireoza može uzrokovati poremetnje menstruacijskog ciklusa, no obično nakon trudnoće i dojenja ciklusu treba neko vrijeme da se ustali i uz uredne hormone štitnjače.