Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izraslina ispod rebara u sredini


Autor Poruka

smokvic@

03.12.2007. 10:40

U 8. mjesecu trudnoće pojavila mi se okrugla tvrda izraslina ispod rebara točno na sredini, tada iznad stomaka.
Ginekolog mi je tada pregledao opipom i rekao da to nije ništa i da to svatko ima, objasnio mi je medicinskim
terminima i naravno nisam ga razumjela, ali niti pitala za objašnjenje.
Molim Vas ,ako otprilike znate o čemu bi se moglo raditi, da mi objasnite o čemu se radi i dali je bezazleno.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

10.12.2007. 14:50

Vjerojatno se radi o ksifoidnom nastavku ( jednom dijelu) prsne kosti.

korisnica 734

25.04.2018. 15:35

Poštovani,

nisam imala pojma gdje da postavim ovo pitanje (ako me možete usmjeriti, to bi bilo super), ugl imala sam zadnjih desetak dana tu i tamo mučnine, ali nije mi ni prehrana baš bila sjajna, nisam jela redovito i teža je bila hrana, pa sam računala da to ima veze s tim, pušač sam, ali ništa pretjerano. najčešće do 10 cigara dnevno, u zadnje vrijeme i manje. i sad mi se desilo da mi su mi prije tri dana počeli bolovi u donjem dijelu trbuha. (Sredina mi je ciklusa, možda su mi ovulacije postale bolne) ali sam i danas imala malo smeđkasti kao krvav iscjedak. Imam policistične jajnike i prije cca pol godine sumnjalo se na endometriozu ali su te sumnje otklonjene no moram napraviti još jedan pregled 15.5. kod svoje ginekologice. Isto tako su mi pronašli cistu na bubregu koju moram kontrolirati. Ono što mene sad muči je da sam napipala kvržicu s lijeve strane ispod rebara u području želuca, pa me zanima otprilike o čemu bi se moglo raditi te je li hitno da se što prije javim doktoru s obzirom da dolazim kući tek tada oko 15.5. To mi je nekako i bolno područje. Puno hvala. Lijepi pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

26.04.2018. 11:35

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi, ali ne može biti ništa opasno. Moguće da je aterom (proširena lojna žlijezda) ili lipom(benigni tumor masnog tkiva)