Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jesam li trudna??


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.08.2012. 18:30

Poštovani mirsad, ako nije došlo do ejakulacije, šansa je gotovo nikakva.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.08.2012. 18:30

Poštovana,kar ako nije bilo ejakulacije ne radi se o trudnoći.

mirsad94

23.08.2012. 22:10

jos da napomenem da je jutros radila test za trudnocu i bio je negativan to je bio deseti dan od odnosa,koliko se mogu izeta tada podaci kao relevatni?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2012. 08:30

Ako je test napravljen nakon kašnjenja menstruacije onda je test relevantan.

ajeto

26.08.2012. 19:35

Poštovani doktore, evo prije tjedan dana sam vam pisao , što je vidljivo na prethodnoj stranici ove teme ... pa bih vas još nešto htio priupitati.
ovako , djevojci je bilo prvo smeđe krvarenje koje je počelo 17.08, pa oskudno normalno krvarenje i opet nakon toga smeđe , dosta slično mjesečnici samo je bilo dosta oskudnije... stalo je nakon 7 dana , dakle 23.09., i u petak nije bilo, i u subotu se pojavilo opet smeđkasto probijanje u malim malim količinima, bolova nema nikakvi niti ikakvih drugi simptoma, osim malo nabujalih grudi... pa sad s obzirom da se je to smedje pojavilo opet, da li imamo razloga za zabrinutost? odnosa nismo imali nakon uzimanja pilule, očekivana menstruacija treba bi biti sad u ovom tjednu dakle do 01.09. pa da li je to možda početak prave menstruacije jer nekad joj menstruacija zna započeti sa oskudnim smedjim iscjedkom ? da li je normalno da se to smedje opet pojavi iako je bilo i stalo i sad opet? rekli ste da trudnoca nije jer se je pojavilo krvarenje...
molim vas pomozite !

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2012. 23:10

Poštovani mislim da će joj menstruacija nastupiti za koji dan. Strpljenja.

ivaanaa12345

26.08.2012. 23:10

Postovani,

imam nekoliko pitanja. Znam da ce mozda zvucati suludo, no nakon hrpa foruma sto sam procitala postala jako preplasena. Naime, menstuacija koju sam dobila bila je 15.07 i trajala je 3-4 dana, te spolni odnos (prvi u zivotu) nakon toga bio je 20.7, te smo se koristili metodom prekinutog snosaja. Tjedan i pol nakon toga, pocela sam krvariti, i to je bilo popraceno sa bolovima u ledima, jajnicima, bas onakvima kao pred menstuaciju. Tada sam otisla ginekologu, i on je rekao kako ne vidi krvarenje iz rodnice vec iz mjehura i na to sam dobila Sinersul antibiotik. Nakon toga trbuh me i dalje nastavio boliti, te sam osjetila peckanje u podrucju trbuha te gubitak apetita.( predpostavljam da je to bilo vise psihicki s obzirom da sam bila u panici).Nakon toga sam dobila normalnu menstruaciju nakon 29 dana (13.08), i trajala je dan i pol jako i nakon toga jos dva dana sa smedim tragom na rublju.Tada sam se napokon smirila, uzela sam i test za svaki slucaj da se psihicki primirim ( INTIM PLUS) i pokazao se negativnim, no medutim, od onda stalno mi se javljaju mucnine (inace imam gastritis), peckanje oko pupka,bol kod mokrenja (tu i tamo),bol u jajnicima i ogromna bol u bubrezima. Napravila sam pretrage, i doktor na mjehuru nije vidio nista, ali je reko da imam potkovaste bubrege ( spojene), no da to ne mora nista znaciti, jer on na njima ne vidi kamenac niti ista sto bi me moglo smetati. Takoder prije toga otisla sam i ginekologici koja mi je dala vaginalete Polyginax i dakarin kremu, te je rekla kako vidi lagano zuckasti iscjedak.Medutim, mene stidne usne bole, i od prvog odnosa imam osjecaj kao da sam cijelo vrijeme vlazna i boli me kao pred menstuaciju. Sada 23., na dan ovulacije, pocela sam opet krvariti, i to sad traje 3. dan i sada sam uvjerena da to nije iz mjehura vec iz vagine, jer sam sva tri dana stavila tampon i na njemu je bila crvenkasta malo sluzava krv i uzasna bol u lijevom tu i tamo desnom jajniku. Kako sam citala da nekolicina zena ni ne primjeti da su trudne jer dobivaju menstuacije, opet sam napravila test i bio je negativan. Inace imam policisticne jajnike i lijecila sam se najprije godinu dana jasmin tabletama, yaz, diane 35, na kraju cilestom ( lijecenje je trajalo 3 i po godine) no niti jedne tablete nisam dobro prihvacala, najprije zbog mucnina, a cilest zbog toga sto mi se napravio ugrusak ( kako su doktori rekli, no to sam posebno sredila). Uslijed cega mogu biti ova krvarenja, i uzasni bololovi u jajnicima, pogotovo u bubrezima ?? Predpostavljam da Vam ovo zvuci sve suludo, no medutim uplasena sam, taman se smirim i onda nesto ponovno se dogodi. I dali kraj ovih negativnih testova i menstuacije ipak postoji mogucnost trudnoce ?

Unaprijed se mnogo zahvaljujem,
srdacan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.08.2012. 15:45

Poštovana nikako se ne radi o trudnoći. S obzirom na smetnje koje imate , bol u bubrezima , mislim da se radi o urinarnoj infekciji stoga savjetujem URINOKULTURU i antibiogrm. Druga stvar koju ste spomenuli je neuredno krvarenje, koje je prema iznesenom najvjerovatnije uzrokovano anovulacija tj. policističnim jajnicima.
Dakle za početak urinokultura.

Berna2012

28.08.2012. 16:10

Cao
Imala sam menstraciju poslednju 17.07.2012 i imala sam spolni odnos sa deckom ali nije ejakulirao u meni,ni prvi put ni drugi zaredom.interesuje me da li sam trudna posto jos nemam menstraciju a boli me stomak?
unapred hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.08.2012. 23:15

Poštovana, menstruacija vam kasni 10 dana. Da napravite test na trudnoću?
Ako ste imali 2 put odnos bez zaštite, bez ejakulacije, u spolovilu je moglo ostati sperme dovoljno za oplodnju kod drugog odnosa.

streetfighter

25.03.2015. 22:15

Imao sam sspolni odnos sa curom 2 dana prije menstruacije i pukao je kondom, postoji li mogucnost da jee trudna ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.03.2015. 09:50

Ne, ako su joj ciklusi redoviti a još nije bilo ni ejakulacije.