Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kad cu da dobijem?


Autor Poruka

milja

21.11.2012. 18:30

Poslednji ciklus sam imala 23eg oktobra..a imala sam odnos prilikom kog je pukao kondom 1na 2gi novembar..nakon sat vremena sam polila escapele pilulu,koja je jedna i pije se u roku od 72sata..jer je decko svrsio u meni..Imala sam krvarenje 6og novembra,,koje je prouyrokovano pililuom i trajalo je par dana..Od kad da racunam vreme za sledeci ciklus?Jel postoji mogucnos da sam trudna? Imam bolove u stomaku u predelu jajanika,vec 2dana i pijacani sekret..DIjabeticar sam i imam problem sa stitastom zlezdom,tako da ja i nemam bas redovan ciklus..U slucaju da nisam trudna,koju bih pilulu za kontracepciju smela da pijem zbog mojih vec pomenutih zdravstvenih probelema..unapred hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.11.2012. 19:20

Poštovana, menstruacija bi trebala doći ovih dana u očekivano vrijeme.
Dakle mislim da se ne radi o trudnoći jer je šansa jako mala.
Ako se radi o eutireozi( urednim vrijednostima hormona štitnjače) te o dobro reguliranom dijabetesu i bez drugih kontraindikacija kandidat ste za monofazne oralne kontraceptive.