Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasni menstruacija


Autor Poruka

desperada92

25.06.2015. 11:05

U maju sam popila escapelle pilulu, a nisam trebala. Par dana posle sam dobila i trajalo je kao redovna menstruacija, 6, 7 dana. 3.06 sam imala nezasticen odnos, ali decko nije ejakulirao u mene, izvadio ga je par minuta pre nego sto je ejakulirao. Inace ciklus mi nije redovan, varira od 33 do ponekad 37 dana. Pre par dana me poceo boleti zeludac i malko mi bude muka, imam gasove, ali kad podrignem nestane i tako u krug ceo dan(nije prvi put da ih imam), a hranu izbegavam zbog bolova, slabo jedem, 1,eventualno 2 obroka dnevno. Cigare i kafa mi ne smetaju.Takodje mi se ponekad desi da iscuri vodenast iscedak bele ili cak providne boje, vise kao mokraca. Primetila sam da cesce idem na malu nuzdu kad su mi noge hladne (a to je poslednja 2,3 dana), kad sam bosa. I jako sam veliki panicar sto se tice trudnoce. Jako se bojim, toliko da mogu da dobijem napad straha kad pomislim da sam trudna, obuzme me znoj, pritisak u grudima..

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.06.2015. 22:25

Morate pričekati sljedeću menstruaciju i krenuti uzimati pilule zbog zaštite i da ne razmišljate o trudnoći. Osobno mislim prema opisanom da se ne radi o trudnoći.

ameliia

25.06.2015. 22:25

Poštovani, kasni mi menstruacija, a nisam sigurna da znam uzrok, pa me zanima Vaše mišljenje i molim Vas da mi kažete što trebam učiniti..
Zadnji nezaštićeni odnos imala sam 25.3.2015. i tad nisam imala plodne dane. Nakon toga sam dobila redovite tri menstruacije koje su trajale 4 dana a ciklus se smanjio sa 30 na 27 dana. To je jedina promjena u ciklusu. Do sada mi NIKAD nije kasnila menstruacija i uvijek je bila redovna čak i u samim počecima menstruacije. Prije dva mjeseca koristila sam vaginalne tablete -GEONISTIN i pila kapsule NINUR. Nakon toga imala sam jednu normalnu menstruaciju a odnose nisam imala tri i pol mjeseca.
Tako da sam isključila mogućnost trudnoće u potpunosti. Dali je moguće da su te tablete/kapsule imale utjecaj na ovu menstruaciju koja mi sad kasni iako sam iza tableta imala normalnu redovnu menstruaciju? I imalju li dodaci prehrani ikakav utjecaj na ciklus? (Menstruacija mi kasni već 5 dana - kao da je potpuno izostala, nemam čak ni simptome)

*pod stresom nisam, prehrambene navike nisam mjenjala, putovala nisam nigdje, znači to je isključeno kao razlog.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.06.2015. 10:35

Ne znam koji je uzrok kašnjenja kod vas. No menstrualni ciklus sklon je odstupanju i normalan je od 24- 35 dana.
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima. Savjetujem ako ovaj mjesec niste bila spolno aktivna da pričekate na menstruaciju još koji dan.

ameliia

26.06.2015. 12:15

Poštovani, pretpostavljam da su možda ti dodaci prehrani imali utjecaj. Jutros sam dobila menstruaciju nakon 6 dana kašnjenja. Samo se nadam da nije u pitanju neka bolest. Puno Vam hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2015. 00:25

Mislim da nije bolest.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2015. 00:25

Prema opisanom niste trudna.

M456m

28.06.2015. 12:25

Poštovani,

Menstruacija mi kasni 8 dana, inace su jako bolne (grčevi,donji dio leđa, temperatura, mučnina) i obilne. Uvijek dan prije menstruacije imam smeđi iscjedak, međutim sada nema nikakvih naznaka nadolazeće menstruacije. Zanima me moze li uzimanje zeljeza (heferol) utjecati na menstrualni ciklus? Pijem ga od 5. mjeseca. Imam 17 godina i nikada nisam imala spolne odnose. Zbog bolnih menstruacija idem i ginekologici kojoj bih se trebala javiti kad mi započne menstruacija radi određivanja termina ultrazvuka, trebam li ju nazvati i javiti da mi kasni 8 dana? Unaprijed zahvaljujem i lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2015. 18:30

Heferol nema veze s time. Savjetujem da pričekate još nekoliko dana da nastupi krvarenje. Ako ne dođe do istog javite se na pregled.