Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kašnjenje menstruacije, duphaston, candida ...


Autor Poruka

Iva20

14.01.2012. 15:35

Poštovani.
Imam 20 godina, redovite spolne odnose, ali nisam trudna ( vadila sam betu hcg) ali menstruaciju nisam dobila već tri mjeseca. Zadnja je završila 29.9.2011. U međuvremenu ginekolog mi je otkrio candidu, za to sam pila antibiotike (također i moj partner) i bila koristila vaginalete. U nazad dvije godine imala sam česte upale, bakterije i gljivice. Menstruacije su mi većinom kasnile oko 2-3 tjedna. Ali sada već tri mjeseca nista. Imam bolne grudi, naotečene su isto kao i pred menstuaciju i to traje već mjesec dana, ako ne i više. Uzasno mi je teško to podnositi. Bila sam kod ginekologa,opet i prepiso mi je duphaston koji sam i prije pila, kako bi mi izazvo krvarenje. Znači pila sam 10 dana po dvije tablete. Zadnju tabletu popila sam 8.1.2012. ujutro, ali menstruaciju jos nisam dobila. Zašto?? u kojem razdoblju od popijene terapije bi ju trebala dobit??? Jer inače sam uvijek dobila krvarenje ili za vrijeme pijenja terapije ili dan dva nakon. Također naručena sam za vadenje hormona ali tek za mjesec dana. pa jel bi mi mogli reci, koji razlozi mogu biti mojih bolnih grudi, izostanka menstuacije i nakon duphastona. Također da napomenem imam bijeli iscjedak zadnjih par dana..
Molim Vas za nekakav odgovor, jer stvarno više ne znam šta da napravim.
Unaprijed Vam puno hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.01.2012. 15:25

Poštovana, nakon popijenog Duphastona menstruacija nastupi nakon 7-10 dana.
Bolne grudi znak su nadolazeće menstruacije. Trudnoća je svakako isključena. Za iscjedak savjetujem korištenje vaginalnih probiotika( Vivag, Linex, itd.)
Svakako da trebate napraviti spolne hormone. Dakle mislim da bih kod Vas postupio identično Vašem ginekologu.